Η ACS αύξησε κατά 22,5% τις τιμές των ταχυμεταφορών καταγγέλουν οι εκδότες βιβλίων

Η ACS αύξησε κατά 22,5% τις τιμές των ταχυμεταφορών καταγγέλουν οι εκδότες βιβλίων

«Η συγκεκριμένη εταιρεία  βλέπει την παρούσα συγκυρία ως ευκαιρία να κερδοσκοπήσει» υπογραμμίζουν οι εκδότες

ACS

 Σε αιφνιδιαστική αύξηση των τιμών της, κατά 22,5% προχώρησε η εταιρεία ταχυμεταφορών ACS σύμφωνα με καταγγελία της  Εκδοτών Βιβλίου. Η αλλαγή αυτή ισχύει από την 1η Απριλίου και πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα δεδομένου ότι εξαιτίας του κλεισίματος των καταστημάτων το συντριπτικό ποσοστό των παραγγελιών, σε όλα τα είδη, παραδίδεται μέσω ταχυμεταφορών.

«Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των πρωτοφανών συνθηκών που διανύουμε, την ώρα που άτομα, επιχειρήσεις, οργανώσεις και κυβερνήσεις συμπράττουν για να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν ανώδυνα η κρίση και οι επιπτώσεις της, μία συγκεκριμένη εταιρεία βλέπει την παρούσα συγκυρία ως ευκαιρία να κερδοσκοπήσει και να στερήσει από το κοινωνικό σύνολο το βασικό μέσο απασχόλησης, διασκέδασης, μόρφωσης, ενημέρωσης: το βιβλίο» καταγγέλουν οι εκδότες.

Υπογραμμίζουν δε το αυτονόητο, ότι δηλαδή «με τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες κλειστές και χιλιάδες συμπολίτες μας να καταφεύγουν στις ηλεκτρονικές παραγγελίες και τις παραδόσεις βιβλίων κατ' οίκον, η αναίτια και αιφνιδιαστική αυτή αύξηση της ACS έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις».

Μεταξύ αυτών των επιπτώσεων συμπεριλαμβάνονται ο εξαναγκασμός του κοινού σε λιγότερες παραγγελίες βιβλίων, και μάλιστα σε μια περίοδο εγκλεισμού που η αξία του είναι ακόμη πιο σημαντική, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση  βιβλιοπωλείων, εκδοτών και κυρίως των φοιτητών οι οποίοι, σύμφωνα με επικείμενη συμφωνία των εκδοτών με το υπουργείο Παιδείας, θα διακινηθούν κατ' οίκον προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή έκθεσής τους σε σημεία συνωστισμού.

Όπως επίσης αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκδότες βιβλίου στην σχετική ανακοίνωσή τους  σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εφαρμοστεί παρόμοια τακτική από καμία εταιρεία ή οργανισμό. «Την ώρα που προτάσσεται η "ατομική ευθύνη", η δε έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποκτά ουσιαστικό νόημα, η ACS επιλέγει την κερδοσκοπία, πλήττοντας κάθε έννοια επιχειρηματικής ηθικής».

Ειδήσεις σήμερα: 

Bloomberg - Κορωνοϊός: Με την κρίση της πανδημίας ο κόσμος θα πάρει μια «γεύση» από όσα τράβηξε η Ελλάδα 

Κορωνοϊός: Πάνω από 120 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» 

Κορωνοϊός: 52 οι νεκροί - Κατέληξε 78χρονη από την Φούστανη Πέλλας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης