«Μένουμε σπίτι»: 10 ταινίες βασισμένες σε βιβλία που αξίζει να δεις

«Μένουμε σπίτι»: 10 ταινίες βασισμένες σε βιβλία που αξίζει να δεις

Δεν υπάρχει τίποτε που να αγαπάει περισσότερο το Χόλιγουντ από ένα καλό βιβλίο!

scarlett-johansson
Οι κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες των τελευταίων ετών βασίζονται κατά κύριο λόγο σε βιβλία και πολλά best seller κάθε χρονιά καταλήγουν σε γραφεία παραγωγών προκειμένου να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη.

Στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε 10 ταινίες που βασίζονται σε βιβλία, που εκτιμούμε ότι αξίζουν τον χρόνο σας. Η λίστα ασφαλώς και είναι μεγαλύτερη, συνεπώς αναμένουμε στα σχόλια και τις δικές σας επιλογές!

1. From Here to Eternity / Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι / Από εδώ ως την αιωνιότητα (1953)
Η νουβέλα του James Jones “Από εδώ εώς την αιωνιότητα” (From Here To Eternity), κυκλοφόρησε το 1951 και έγινε best seller. Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία από τον Fred Zinnemann με πρωταγωνιστές τους Montgomery Clift, Burt Lancaster και Deborah Kerr. Προτάθηκε για 13 οσκαρ και κέρδισε τα 8. Ένα βαθύτατα αντιπολεμικό φιλμ που μας χάρισε ίσως το καλύτερο κινηματογραφικό φιλί στην ιστορία του σινεμά.

2. The Fault in Our Stars / Το λάθος αστέρι (2014)
Το μυθιστόρημα του Τζον Γκριν έγινε ταινία το 2014 με πρωταγωνιστές τους Shailene Woodley και Ansel Elgort.
Η ταινία δεν πραγματεύεται κάτι ευχάριστο, αφού ουσιαστικά πρόκειται για τη γνωριμία και τον έρωτα δύο εφήβων που πάσχουν από καρκίνο.
«Είμαι ερωτευμένος μαζί σου και δεν με ενδιαφέρει να στερήσω από τον εαυτό μου την απλή απόλαυση του να λέω αλήθειες. Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, και το ξέρω πως ο έρωτας είναι απλώς μια κραυγή στο κενό, πως η λήθη είναι αναπόφευκτη και πως είμαστε όλοι καταδικασμένοι, και θα έρθει η μέρα που ο κόπος μας θα γίνει ξανά σκόνη, ξέρω πως ο ήλιος θα καταπιεί τη μόνη γη που θα αποκτήσουμε, κι είμαι ερωτευμένος μαζί σου».

3. The Bridges of Madison County / Οι γέφυρες του Μάντισον (1995)
Το βιβλίο του Robert James Waller και η ταινία αποτελεί τον απόλυτο ύμνο στην αγάπη, την πραγματική αγάπη, που αν είσαι τυχερός θα σου χτυπήσει για μια φορά στη ζωή σου την πόρτα. Δεν θα ρωτήσει ούτε ηλικία, ούτε οικογενειακή κατάσταση. Θα έρθει, θα σε μάθει να αγαπάς και θα φύγει. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Meryl Streep και ο Clint Eastwood και η χημεία μεταξύ τους είναι σχεδόν τρομακτική. Εκτιμώ πως κανένα σενάριο δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει τον πόνο και το συναίσθημα που έβγαζαν οι δυο τους απλά και μόνο κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια… Η Streep κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε βίντεο στο Watch and Chill

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Οδηγός επιβίωσης από Κινέζους γιατρούς

Κρούσματα κορωνοϊού: Είμαστε σε άνοδο, δεν πρέπει να αρρωστήσουμε όλοι μαζί λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργεί το πρωτόκολλο για τους κατ’ οίκον ασθενείς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης