Αυτή την Κυριακή, ο Α’ τόμος του εμβληματικού έργου του Henry Kissinger “HENRY KISSINGER – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ” είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, ο Α’ τόμος του εμβληματικού έργου του Henry Kissinger “HENRY KISSINGER – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ” είναι στο ΘΕΜΑ

Aυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ μη χάσετε τον Α΄ τόμο του μνημειώδους έργου του Henry Kissinger «Henry Kissinger - Διπλωματία».

book-mesa
Η σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας όπως ποτέ πριν δεν έχει ειπωθεί. Ακριβώς διότι κανείς δεν έχει τη γνώση και την ευφυία του ανθρώπου που, όχι μόνο έζησε κρίσιμα γεγονότα, αλλά και τα διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του.

Ο τίτλος «Διπλωματία» ταιριάζει απόλυτα στο περιεχόμενο αυτού του μνημειώδους έργου -αλλά και στην προσωπικότητα του ίδιου του συγγραφέα. Ο Henry Kissinger εξακολουθεί, ακόμη και σήμερα, στα 96 του χρόνια, να απολαμβάνει θαυμασμού, ως η απόλυτη αυθεντία στη διεθνή πολιτική. Στο εν λόγω βιβλίο εκθέτει την αντίληψή του για το πώς λειτουργούν οι αθέατοι μηχανισμοί της εξουσίας. Ο Kissinger διαβάζει από την αρχή την ιστορία του 20ου αιώνα, παρασύροντας τον αναγνώστη σε μια διήγηση που φαντάζει απίστευτη και πρωτάκουστη. Κι αυτό δεν είναι παράδοξο, εφόσον ο Henry Kissinger συμπληρώνει άγνωστες αλλά κρίσιμες λεπτομέρειες σε πασίγνωστα γεγονότα. «Το ταξίδι της Αμερικής στη διεθνή πολιτική ήταν ένας θρίαμβος της πίστης επί της πείρας» γράφει σε κάποια από τις σελίδες της «Διπλωματίας».

Αυτή την Κυριακή, ο Α’ τόμος του εμβληματικού έργου του Henry Kissinger


Ο Kissinger πιστεύει ότι από τον καιρό που η Αμερική μπήκε στην αρένα της παγκόσμιας πολιτικής, το 1917, οι πιο σημαντικές διεθνείς συμφωνίες αποτελούν ενσαρκώσεις των αμερικανικών αξιών. «Η κατάρρευση του σοβιετικού κομουνισμού σήμανε την πνευματική δικαίωση των αμερικανικών ιδανικών και -αφού έτσι το ήθελε η ειρωνεία της τύχης- έφερε την Αμερική αντιμέτωπη με αυτό το είδος του κόσμου από το οποίο προσπαθούσε να ξεφύγει σε όλη την ιστορία της» -αυτό είναι το απόσταγμα της εμπειρίας και της σοφίας του Henry Kissinger, ύστερα από μισό αιώνα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς πολιτικής. Και όποιος ισχυρίζεται ότι κατανοεί το πώς λειτουργεί ο κόσμος, δεν μπορεί να αγνοήσει όλα όσα καταθέτει ο Kissinger σε αυτό το εκπληκτικό έργο.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τον πρώτο τόμο του εμβληματικού έργου «Henry Kissinger - Διπλωματία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης