«Ομπρέλες στην βροχή»: Το νέο βιβλίο του Στάθη Βλαχάκου

«Ομπρέλες στην βροχή»: Το νέο βιβλίο του Στάθη Βλαχάκου

Ένα μυθιστόρημα, με συνεχείς εναλλαγές, όπου ο αναγνώστης οδηγείται με μαεστρία από τον συγγραφέα σε ανατροπή των όποιων ασφαλών συμπερασμάτων έχει κάνει

b000
Παρουσία πολλών φίλων-αναγνωστών, συγγραφέων και συναδέλφων ιατρών, που κατέκλυσαν από νωρίς το Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, έγινε η παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος του Στάθη Βλαχάκου «Ομπρέλες στη βροχή» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο κ. Νίκος Ζωγράφος, Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας-Δικηγόρος, ο κ. Αντώνης Σταυρουλάκης, ηλεκτρολόγος μηχανικός-τηλεπικοινωνιολόγος και ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας.

Την εκδήλωση προλόγισε με θερμά λόγια ο κ. Βασίλης Χατζηιακώβου, εκδότης και η κα Κάκια Ξύδη από τις εκδόσεις Πνοή.

Οι φανατικοί των Αστυνομικών μυθιστορημάτων, έχουν μια νέα πρόταση να αξιολογήσουν, το νέο βιβλίο του Στάθη Βλαχάκου με τίτλο «Ομπρέλες στην βροχή». Ένα μυθιστόρημα, με συνεχείς εναλλαγές, όπου ο αναγνώστης οδηγείται με μαεστρία από τον συγγραφέα σε ανατροπή των όποιων ασφαλών συμπερασμάτων έχει κάνει, ακόμα και λίγο πριν το τέλος του βιβλίου.
s4

Κλείσιμο
Στην ομιλία του ο Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε «...Ο Στάθης Βλαχάκος έρχεται και αυτός από την σχολή που ξεκίνησε στην Αμερική, την Νουάρ, όπου ο Τσάντλερ μίλησε για έναν κανόνα που εφαρμόζει και ο Βλαχάκος, ότι ένα επιτυχημένο Αστυνομικό μυθιστόρημα είτε πρόκειται για Who did it ή άλλης κατηγορίας, πρέπει να έχει διαρκή πλοκή, όσο γίνεται περίπλοκη, να μην ξέρεις που σε οδηγεί, αλλά η λύση του δεν θα πρέπει να ξεπερνάει μια παράγραφο. Αν συμβαίνει το ανάποδο, θα έχουμε 200 σελίδες όπου ο συγγραφέας θα μας εξηγεί πως έγινε το έγκλημα. Πλήρης συγγραφική αποτυχία λοιπόν.

»Διαβάζοντας το βιβλίο διαπίστωσα, πως ο Βλαχάκος συγγενεύει με τον Τσάντλερ και άλλους συγγραφείς που έβγαλαν το Who did it από το εγκεφαλικό παιχνίδι και το ρίξανε στον δρόμο, στην πραγματική ζωή, στους πραγματικούς κακοποιούς, δηλαδή σε αυτούς με κίνητρα να εγκληματήσουν και όχι μονάχα μια εγκεφαλική άσκηση. Πραγματικοί άνθρωποι. Έχει μια λοξή ματιά στο αστυνομικό μυθιστόρημα, που είναι και η πρώτη φροντίδα του συγγραφέα.
s1

»Είναι ένας συγγραφέας που ανήκει στην κατηγορία του Page Turner δηλαδή της ανάγνωσης του βιβλίου απνευστί».

Εν κατακλείδι για τους φίλους του Αστυνομικού μυθιστορήματος, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον εκδοτικό οίκο Πνοή, την οποία σίγουρα θα διαβάσετε με αγωνία.

Το αστυνομικό μυθιστόρημά του «Ομπρέλες στη βροχή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
s2

Οπισθόφυλλο

H βροχή που έπεφτε δυνατή, συνοδευόμενη από ισχυρό άνεμο, είχε ως αποτέλεσμα να κρύψει τα στοιχεία που χρειαζόταν ο επιθεωρητής Tζόναθαν Σπάλτον για να αποκαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου. Σαν να πήρε κάποιος μια τεράστια γομολάστιχα και να έσβησε τα πάντα. Το μόνο που διευκόλυνε κάπως την έρευνά του, ήταν πως οι δολοφονίες είχαν κοινά χαρακτηριστικά και διαπράχθηκαν όλες στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. Εκτός της έλλειψης στοιχείων, ο επιθεωρητής έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει την κοινή γνώμη, τον κυβερνήτη που ήθελε να ανεβάσει τη δημοτικότητά του, τον νομάρχη που συνέλεγε επιτυχίες για να τις χρησιμοποιήσει στις επικείμενες εκλογές, και τον δήμαρχο. Ένας ολόκληρος μηχανισμός που δεν μπορούσε να λειτουργήσει αν ο Σπάλτον δεν έδενε τον δολοφόνο χειροπόδαρα, για να μπορεί να τον περιφέρει στην πόλη –συνοδεία της άρχουσας τάξης πάντοτε– σαν ατραξιόν περιοδεύοντος θιάσου.

Πάντοτε η λεπτομέρεια είναι αυτή που ανοίγει την κερκόπορτα και σπρώχνει τον δολοφόνο στο λάθος. Και ο Σπάλτον είχε όσφρηση λαγωνικού και την απαιτούμενη τύχη. Γιατί η τύχη είναι αυτή που καθορίζει τις τύχες μας.
s3

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Στάθης Β. Βλαχάκος είναι ιατρός, διευθυντής στον Ακτινοδιαγνωστικό Τομέα – Κέντρο Μαστού, του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας – ΚΗΝ Ν. Κούρκουλος.

Ασχολήθηκε με τη μουσική και τη ζωγραφική, με σπουδές στη «Scuola di Musica e di Perfezionamento Chitarristico», με δάσκαλο τον Franco Brambatti και στο «Centro di Arte Pittura e Scultura», με δάσκαλο τον Gino Vigotti.

Συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής ως σολίστ κιθαρίστας και ως μέλος μουσικών συγκροτημάτων. Συνέθεσε μουσική και τραγούδια για δίσκους προσωπικούς και άλλων δημιουργών, καθώς και μουσική για ταινίες μεγάλου μήκους.

Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ζωγραφικής, με πολυάριθμες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε ατομικές, με διακρίσεις, επαίνους και διεθνή βραβεία.

Αρθρογράφησε σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο και υπήρξε ανταποκριτής στην Ιταλία του μουσικού περιοδικού «TAR».

Τα τελευταία έτη ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και μυθιστορημάτων για ενήλικες, μερικά εκ των οποίων επιμελείται εικαστικά, όσον αφορά το εξώφυλλο και την εικονογράφηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης