«Οι ήρωες του πράσινου δράκου», το νέο βιβλίο της Μαριάννας Τεγογιάννη

«Οι ήρωες του πράσινου δράκου», το νέο βιβλίο της Μαριάννας Τεγογιάννη

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας φοβούνται, τρέμουν το άγνωστο και το σκοτάδι, αλλά τίποτε σε αυτόν τον κόσμο δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει να λύσουν το μυστήριο

prasinosdrakos0
Μία παρέα 10χρονων παιδιών συναντιέται στην καλοκαιρινή κατασκήνωση. Οι προσδοκίες τους για ένα υπέροχο καλοκαίρι είναι μεγάλες, όμως κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί όσα τον περιμένει. Μία μεγάλη περιπέτεια, ένα μυστήριο, ένα ύποπτο κάστρο, και πολλά μηνύματα για την ομορφιά της αγνότητας που χαρακτηρίζει την παιδική ψυχή και την οποία, εμείς οι μεγάλοι, έχουμε λησμονήσει, βυθισμένοι στην άβυσσο της καθημερινότητας, των προβλημάτων και των υποχρεώσεων.

Η Μαριάννα Τεγογιάννη, με γλώσσα απλή, αλλά αμιγώς λογοτεχνική γραφή, αναδεικνύει μέσα από το τελευταίο της βιβλίο για παιδιά, »Οι ήρωες του πράσινου δράκου», την παιδική αγνότητα. Μία αγνότητα που υπερνικά τους παιδικούς φόβους της και με τη γενναιότητα χιλιάδων πολεμιστών, ρίχνεται στη μάχη για το δίκαιο, την αλήθεια και την περιπέτεια.

prasinosdrakos1
Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας φοβούνται, τρέμουν το άγνωστο και το σκοτάδι, αλλά τίποτε σε αυτόν τον κόσμο δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει να λύσουν το μυστήριο και να βρουν τι κρύβεται πίσω από τη βρωμιά του ύποπτου αυτού κάστρου.

Μία ωδή στον αλτρουισμό, ένα ράπισμα στην αδιαφορία που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία, ένα μάθημα γενναιότητας και αγάπης, όπως μόνο μέσα από την παιδική ψυχή μπορεί να εκφραστεί.

Με συνεργασία, γενναιότητα, η παρέα των 10χρονων υπερνικά τους φόβους της και βαδίζει προς την περιπέτεια και την επίλυση του μυστηρίου. Ένας ευγενής ανταγωνισμός μεταξύ των πράσινων και των μπλε, αλλά και κινδύνους, τους οποίους αντιμετωπίζουν στηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Ένα ανάγνωσμα, που κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί ως σενάριο παιδικής ταινίας, προσφέροντας φαντασία, δράση, περιπέτεια και πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

tego

Ποια είναι η Μαριάννα Τεγογιάννη

Η Μαριάννα Τεγογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, καθώς και Μουσική, πιάνο, αρμονία και σολφέζ στην Αιολική Σχολή Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αφήγησης παραμυθιού με τον Δημήτρη Αβούρη. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά περιοδικά και έχει δικές της στήλες. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του "Μαγικού Κόσμου του Παιδικού Βιβλίου" της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το "Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας" από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε διεθνείς και πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και εκδοθεί σε έντυπες ανθολογίες. Είναι μέλος της Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και της Society of Children's Book Writers and Illustrators (SCBWI). Το βιβλίο της Ο Χορός των Ντο Ρε Μι απέσπασε το Α΄ Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης