Ποίηση: «Η Τριγωνομετρία των Παθών» στην Αταλάντη

Ποίηση: «Η Τριγωνομετρία των Παθών» στην Αταλάντη

«Τούτη η ποιητική μου συλλογή, είναι για μένα, μια εσωτερική φωνή που ευλαβείται τους ψιθυρισμούς της ψυχής μου για τον έρωτα, το θάνατο, τον νόστο, την πατρίδα και την έμπνευση», είπε ο ποιητής Πάνος Νιαβής για το έργο του

trigonometria
Η  ποιητική συλλογή «Η Τριγωνομετρία των Παθών», του Πάνου Νιαβή, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, στην πλημμυρισμένη  από  κόσμο, «Αιάντειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης», με πρωτοβουλία της διευθύντριάς της Μαίρης Ζεκεντέ.

Παρά το βροχερό Σαββατόβραδο, στον φιλόξενο χώρος  της οινοποιίας, του Κτήματος Χατζημιχάλη, παρατηρήθηκε από νωρίς, το αδιαχώρητο.
Ο ποιητής Πάνος Νιαβής,  μιλώντας για το βιβλίο του, μεταξύ άλλων, είπε:

«Τούτη η ποιητική μου συλλογή, είναι για μένα, μια εσωτερική φωνή που ευλαβείται τους ψιθυρισμούς της ψυχής μου για τον έρωτα, το θάνατο, τον νόστο, την πατρίδα και την έμπνευση. 
Μια άσκηση  ισορροπίας των «θέλω»  με τα  «πρέπει» μου, πάνω  στο σημείο τομής  ελευθερίας  με ασυδοσία, στις αντιφάσεις της δοτικότητας με τον  εγωιστικό εαυτό  μου.  Εκεί στην  επώδυνη επαφή της αθωότητας του έρωτα,  με το αδίστακτο  της προδοσίας. 

_DSC4952__2_
CollageMaker_20191219_031510850
IMG_20191214_203235
Κλείσιμο


Ας πω,  πως  αποπειρώμαι  να τιθασεύσω μες τις λέξεις μου, το αχαλιναγώγητο των παθών μου.
Ας θεωρηθεί  μια μυστική προσευχή στον άγνωστο Θεό, με τον οποίο βρίσκομαι σε διαρκή σύγκρουση. 
Ας εκληφθεί ως απόπειρα ισορροπίας ανάμεσα σε θέλω και πρέπει , σε αρχές και επιθυμίες».

Την «Τριγωνομετρία των παθών», την καλαίσθητη έκδοση , του εκδόσεων «Μελάνι»,  παρουσίασαν η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή και ο λογοτέχνης  Μιχάλης Σπέγγος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του  STAR Κεντρικής Ελλάδας, Λένα Παρασκευά, ενώ ποιήματα διάβασαν  η ηθοποιός  Λένικα Αρφάνη κι ο ποιητής Κώστας Μάρκου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης