40 Χρόνια - Άρτεμις: Μία διαφορετική παρουσίαση

40 Χρόνια - Άρτεμις: Μία διαφορετική παρουσίαση

Με σκοπούς και τραγούδια της Λέρου! 

2O7A7800
2O7A7831
Στη «Στοά του Βιβλίου» στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επετειακού άλμπουμ 40 Χρόνια - Άρτεμις: Μια Ιστορία Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στη Λέρο του Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις». Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μέλη και φίλους του φορέα οι οποίοι έφτασαν από διάφορα σημεία της Ελλάδος, καθώς και από την Κωνσταντινούπολη.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Λάμπρος Λιάβας – Καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Κωστόπουλος- Συγγραφέας, Κώστας Πάχος – Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος της Εφημερίδας Λεριακά Νέα και Αργύρης Γιουρούκης – Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας. Αναφέρθηκαν όχι μόνο στην έκδοση αλλά και στην ιστορία του φορέα και ζωντάνεψαν στις μνήμες των παρευρισκόμενων ιδιαίτερες στιγμές από την πορεία της Άρτεμις αυτά τα 40 χρόνια. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου» ο κος Δημήτρης Ήσυχος. Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο Προέδρος της Άρτεμις κος Νταλλαρής Αντώνης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον χορηγό κο Tarik Tuten καθώς και στις επόμενες εκδόσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με σκοπούς και τραγούδια της Λέρου όπου έπαιξαν οι Νίκος Μήλας (βιολί) και Χριστίνα Κουκή (σαντούρι) οι οποίοι μένουν στην Αθήνα αλλά διδάσκουν στο εργαστήρι εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων της Άρτεμις, ο φίλος του φορέα Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο) και τραγούδησε το μέλος του φορέα Κατερίνα Νταλλαρή.
IMG_7722


Επίσης στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο χορηγός της έκδοσης Tarik Tuten όπως και όλοι όσοι εργάστηκαν για της έκδοση από την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο κ. Tuten δήλωσε: Το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις» είναι μια πρωτοβουλία πολιτών· μια πρωτοβουλία απλών ανθρώπων. Δεν στηρίζεται σε μέσα που παρέχονται από δημοτικούς ή κυβερνητικούς οργανισμούς. Το έργο του δεν ασφυκτιά μέσα στα γρανάζια της μηχανής που καλείται πολιτική. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία χαρακτηρίζουν και τον τρόπο που επιλέγω να βλέπω τον κόσμο σήμερα. Η πολιτική καταλαμβάνει πάρα πολύ χώρο στην καθημερινότητά μας, χώρο δυσανάλογο για τα, ανά τους καιρούς, επιτεύγματά της. Σύνθημά μου είναι να αφήσουμε τους εκλεγμένους πολιτικούς να διαχειρίζονται τις ποικίλης ποιότητας δημοκρατίες τους και ας εξακολουθήσουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, να ξετυλίγουμε σιωπηλά τα θαύματά μας. Αυτό το αναμνηστικό λεύκωμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε δυο φίλους από την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι ένα τόσο υπέροχο μικρό έργο ειρήνης, απαλλαγμένο από το φαύλο κύκλο της μικροπολιτικής. Αντανακλά φιλία και καθαρότητα. Κάνει μια τοπική κοινότητα ευτυχισμένη.

Κλείσιμο
Το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις» θα ήθελε να ευχαριστήσει τη «Στοά του Βιβλίου» και ιδιαιτέρως τους κυρίους Μπαμπινιώτη και Νικολόπουλο.
2O7A7891


IMG_7669
2O7A7831
2O7A7885
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης