Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ η εκπληκτική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ η εκπληκτική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, η συγκλονιστική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ, μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες όλων των εποχών : «Χόκινγκ, ο Άνθρωπος, η Ιδιοφυία και η Θεωρία των Πάντων» του Joel Levy.

vivlio01-mesa
Η απόλυτη βιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ιδιοφυίες όλων των εποχών. Το έργο του Στίβεν Χόκινγκ και κυρίως η σκληρή καθημερινή του μάχη για να ζήσει συγκλονίζουν και εμπνέουν.

Σαν σύγχρονος Προμηθέας που έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή πρόσφερε στους κοινούς θνητούς το αγαθό της γνώσης, ο Στίβεν Χόκινγκ σε όλη του τη ζωή δεν σταμάτησε να παλεύει. Πάλευε να εκλαϊκεύσει τις εξαιρετικά σύνθετες και επαναστατικές θεωρίες του για το σύμπαν, πάλευε όμως για να ζήσει.

Σχεδόν ολόκληρος ο βίος του ήταν ένας ανελέητα σκληρός αγώνας ενάντια σε μια νόσο η οποία τον εγκλώβιζε όλο και βαθύτερα στην αναπηρία. Όταν τελικά απεβίωσε, το Μάρτιο του 2018 σε ηλικία 76 ετών, είχε περάσει πάνω από μισό αιώνα καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, στερημένος ακόμη και από τη στοιχειώδη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας. Κι όμως, παρά τις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του, ο Στίβεν Χόκινγκ κατάφερε να κάνει όλα όσα ήθελε: Να προωθήσει την επιστήμη της θεωρητικής φυσικής πέρα από τα συμβατικά όρια, να προτείνει πρωτότυπες εξηγήσεις για τις περιβόητες Μαύρες Τρύπες και την καταγωγή του σύμπαντος αλλά και να μοιραστεί τις πνευματικές του κατακτήσεις με όλο τον κόσμο -κυριολεκτικά. Παράλληλα δεν σταμάτησε να ζει με τις επιθυμίες, τις ορμές και τα πάθη ενός συνηθισμένου ανθρώπου.

Για όλα αυτά, η περίπτωση του Στίβεν Χόκινγκ αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για ένα σπουδαίο μυθιστόρημα. Μόνο που η πραγματική ζωή του μεγάλου Βρετανού διανοητή, ακριβώς όπως την εξιστορεί ο Joel Levy, είναι ακόμη πιο συναρπαστική, ακόμη πιο απίστευτη.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη μοναδική βιογραφία «Χόκινγκ, ο Άνθρωπος, η Ιδιοφυία και η Θεωρία των Πάντων» του Joel Levy.


Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ η εκπληκτική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ



Κλείσιμο
book1
book2
book3
book4
book5
book6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης