«Άγρυπνο φεγγάρι»: Βιβλίο-cd του Νότη Μαυρουδή

«Άγρυπνο φεγγάρι»: Βιβλίο-cd του Νότη Μαυρουδή

Με μελοποιήσεις σπουδαίων ελληνικών ποιημάτων του 19ου και του 20ού αιώνα, από τις εκδόσεις IANOS

mavroudis
Στα 13 τραγούδια του δίσκου, ο N. Μαυρουδής ανιχνεύει μουσικά τον ποιητικό λόγο του Γ. Βιζυηνού, του Γ. Σαραντάρη, της Μ. Πολυδούρη, του Γ. Σεφέρη, του Ν. Λαπαθιώτη, του Κ. Βάρναλη και του Κ. Καρυωτάκη, με τη συνδρομή σπουδαίων ερμηνευτών: της Νένας Βενετσάνου, του Χρήστου Θηβαίου, της Μαρίας Θωίδου, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Σωκράτη Μάλαμα και της Μόρφως Τσαϊρέλη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα ποιήματα, βιογραφικό και σημείωμα του ίδιου του συνθέτη, και δύο κείμενα του Αντώνη Μποσκοΐτη: ένα για τον Νότη Μαυρουδή και μια συνοπτική έρευνα για την «παρουσία» των παραπάνω ποιητών στην ελληνική δισκογραφία. Τέλος, την έκδοση κοσμεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ηχογραφήσεις.

Εδώ και έξι δεκαετίες, ο Νότης Μαυρουδής διαγράφει μια πολυσχιδή πορεία στη μουσική, ως συνθέτης, ως δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας και ως δάσκαλος. Ως σολίστ κιθάρας έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ ως συνθέτης έχει στο ενεργητικό του ένα πλήθος τραγουδιών που έχουν ερμηνεύσει δημοφιλείς τραγουδιστές, αλλά και έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 30 προσωπικούς δίσκους. [...]

Η παρουσίαση του βιβλίου-cd θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:00, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24).



Κλείσιμο
Για το βιβλίο-CD θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ανδρέου (συνθέτης-παραγωγός δισκογραφίας), Πέτρος Δραγουμάνος (μαθηματικός-αρχειοθέτης Ελληνικής δισκογραφίας), Μάρω Δούκα (πεζογράφος), Γιώργος Κουμεντάκης (μουσουργός-καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ) ). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-σκηνοθέτης-αρθρογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης. Θα ακολουθήσει σύντομη ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών από τον δίσκο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο-cd εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης