Γεωργία Γιαννακούρου: «∆ίκαιο Χωροταξίας & Πολεοδοµίας»

bookcover

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα «Ευρώπη» της Νομικής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της Αθήνας (Μαυρομιχάλη 23), την Τρίτη 16 Απριλίου

Ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και πανεπιστημιακοί καθηγητές θα παρουσιάσουν αύριο, Τρίτη, το νέο βιβλίο της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Γεωργίας Γιαννακούρου, «∆ίκαιο Χωροταξίας & Πολεοδοµίας». Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα «Ευρώπη» της Νομικής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της Αθήνας (Μαυρομιχάλη 23).

Την παρουσίαση θα διευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος μάλιστα θα προλογίσει και το εν λόγω βιβλίο.

Στο περιεχόμενο του νέου βιβλίου και στην συγγραφέα Γεωργία Γιαννακούρου θα αναφερθούν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος του Ε' Τµήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος, ο καθηγητής της Νοµικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Γεώργιος ∆ελλής και ο πάρεδρος ΣτΕ ∆ηµήτρης Βασιλειάδης.

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος στον πρόλογο του βιβλίου επισημαίνει ότι από το νομικό χώρο έλλειπε «ένα εγχειρίδιο, ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα που να εξετάζει συνολικά και συνθετικά τους θεσμούς και τα μέσα χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί μετά από πλείστες διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις, και τη σχετική νομολογία, η εξέλιξη της οποίας κατά τα τελευταία έτη παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον».

Το κενό αυτό, συνεχίζει ο κ. Μενουδάκος, καλύπτει το βιβλίο της καθηγήτριας Τζίνας Γιαννακούρου και προσθέτει: «Είναι ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα, στο οποίο αναπτύσσεται η έννοια της χωροταξίας και της πολεοδομίας και, συναφώς, το αντικείμενο του χωροταξικού και του πολεοδομικού δικαίου από το ανώτατο επίπεδο, το χωροταξικό σχεδιασμό, έως τις εξατομικευμένες εφαρμογές, όπως είναι οι οικοδομικές άδειες και οι ατομικές πράξεις που εκδίδονται με βάση τη νομοθεσία για τις αυθαίρετες κατασκευές».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης