Την Τρίτη η παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτριας Γεωργίας Γιαννακούρου: «Δίκαιο Χωροταξίας & Πολεοδομίας»

Την Τρίτη η παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτριας Γεωργίας Γιαννακούρου: «Δίκαιο Χωροταξίας & Πολεοδομίας»

Την παρουσίαση θα διευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος μάλιστα προλογίσει και το εν λόγω βιβλίο

bbook-sun
Ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πανεπιστημιακοί καθηγητές θα παρουσιάσουν αύριο, Τρίτη, το νέο βιβλίο της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Γεωργίας Γιαννακούρου, «∆ίκαιο Χωροταξίας & Πολεοδοµίας». Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα «Ευρώπη» της Νομικής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της Αθήνας (Μαυρομιχάλη 23).

Την παρουσίαση θα διευθύνει ο πρώην πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος μάλιστα προλογίσει και το εν λόγω βιβλίο.

Στο περιεχόμενο του νέου βιβλίου και στην συγγραφέα Γεωργία Γιαννακούρου θα αναφερθούν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος του Ε' Τµήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος, ο καθηγητής της Νοµικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Γεώργιος ∆ελλής και ο πάρεδρος ΣτΕ ∆ηµήτρης Βασιλειάδης.

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος στον πρόλογο του βιβλίου επισημαίνει ότι από το νομικό χώρο έλλειπε «ένα εγχειρίδιο, ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα που να εξετάζει συνολικά και συνθετικά τους θεσμούς και τα μέσα χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί μετά από πλείστες διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις, και τη σχετική νομολογία, η εξέλιξη της οποίας κατά τα τελευταία έτη παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον».

Το κενό αυτό, συνεχίζει ο κ. Μενουδάκος, καλύπτει το βιβλίο της καθηγήτριας Τζίνας Γιαννακούρου και προσθέτει: «Είναι ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα, στο οποίο αναπτύσσεται η έννοια της χωροταξίας και της πολεοδομίας και, συναφώς, το αντικείμενο του χωροταξικού και του πολεοδομικού δικαίου από το ανώτατο επίπεδο, το χωροταξικό σχεδιασμό, έως τις εξατομικευμένες εφαρμογές, όπως είναι οι οικοδομικές άδειες και οι ατομικές πράξεις που εκδίδονται με βάση τη νομοθεσία για τις αυθαίρετες κατασκευές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης