Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Η Μερόπη ήταν το πρόσχημα» είναι στο ΘΕΜΑ

Από τα καλύτερα υλικά των ελληνικών παραμυθιών πλάθεται ένας συναρπαστικός και εντελώς πρωτότυπος μύθος. Η ιστορία της Μερόπης ακροβατεί ανάμεσα στο πιστευτό και το απίστευτο, τη λογική και το όνειρο

Στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα σε ένα χωριό της Ελασσόνας -αλλά σε ένα τοπίο εντελώς φανταστικό, εκτυλίσσεται μια ιστορία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εντελώς ρεαλιστικού παραμυθιού. Οι ήρωες είναι πολλοί, αλλόκοτοι και φανταχτεροί: Η γριά Λενίτσα καθυβρίζει τους πάντες από το πρωί ως το βράδι. Ο δάσκαλος Αριστείδης έχει χάσει τα λογικά του και η Κόκκινη Λέλα έχει αμέτρητες παραξενιές. Όσο για την πρωταγωνίστρια, τη Μερόπη, αυτή κι αν είναι ιδιαίτερη περίπτωση: Διότι μπορεί να περιφέρεται δίπλα στην όχθη του Πηνειού, δεν είναι όμως σίγουρο καν ότι υπάρχει. «Στο βάθος τους όλες είναι ιστορίες έρωτα και τρέλας» αναφέρει το οπισθόφυλλο του βιβλίου -και είναι ακριβώς έτσι. Και να ένα μικρό δείγμα από την υπέροχη γραφή της Ευγενίας Φακίνου: «'Του σάλεψε από τότε που 'χασε την Περιστέρα κι άρχισε τις μούρλιες', είπε η Λενίτσα.

'Φέρνει παστρικές, τις φιστικώνει και τις ξαποστέλνει στο άψε σβήσε'. - 'Η αδελφή μου δεν είναι τέτοια', είπε η Αλεξάνδρα. 'Είναι καλή κοπέλα. Μήπως την μπερδεύετε με κάποια άλλη; Εκείνη είναι μια λεπτή, μελαχρινή, με κοντά μαλλιά... Να σας τη δείξω....' Έβγαλε από την τσάντα της μια φωτογραφία. Η Μερόπη χαμογελούσε -λίγο χαζά είν' αλήθεια- κοιτάζοντας ευθεία. Η Λενίτσα έριξε μια αδιάφορη ματιά. 'Η τελευταία. Αυτή ήρθε τελευταία. Να ξέρεις, το χωριό αυτά τα σούρτα φέρτα με τις εύκολες δεν τα γουστάρει. Δε θέλουνε κόσμο εδώ να πηγαινοέρχεται, μην και πάρει μυρουδιά η μπατσαρία τα χασίσια τους'».


Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το σπουδαίο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Η Μερόπη ήταν το πρόσχημα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

youth01

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019.Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου.