H Αγκάθα Κρίστι σε δύο εκπληκτικά graphic novels

H Αγκάθα Κρίστι σε δύο εκπληκτικά graphic novels

Από τις εκδόσεις Διόπτρα

b0f9cae09d995e7950c5d59a7417a7cb
Η διάσημη συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι ή «βασίλισσα του εγκλήματος» όπως έχει χαρακτηριστεί πολύ εύστοχα, έγραψε ογδόντα μυθιστορήματα και σχεδόν εκατό διηγήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου εκατό γλώσσες και έχουν πουλήσει έως σήμερα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά δύο από τα πιο εντυπωσιακά έργα της φτάνουν στο αναγνωστικό κοινό με τη μορφή graphic novels. Οι εκπληκτικές εκδόσεις, πρόκειται για τα έργα «Μις Μαρπλ - ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη» και «Μια σκιά στην ομίχλη».

Μις Μαρπλ - ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη
Ξενόγλωσσος Τίτλος:The body in the library
Μεταφραστής:Τατιάνα Γαλάτουλα

Ένα πρωί, στην οικία του συνταγματάρχη Άρθουρ Μπάντρι και της συζύγου του Ντόροθι ανακαλύπτεται στη βιβλιοθήκη ένα πτώμα. Το άψυχο σώμα μιας στραγγαλισμένης γυναίκας κείτεται στο χαλί. Η Ντόροθι Μπάντρι ειδοποιεί αμέσως την οξυδερκή φίλη της Τζέιν Μαρπλ, που θα προσπαθήσει να βρει την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη από όσο φαινόταν αρχικά.
Πρόκειται για τη δεύτερη περιπέτεια αυτής της ιδιότυπης ηρωίδας που ζει στο Σεντ Μέρι Μιντ, ένα φανταστικό χωριό της αγγλικής υπαίθρου. Σύμφωνα με ένα από τα αγαπημένα της αποφθέγματα, «η ανθρώπινη φύση είναι παντού η ίδια».



b0f9cae09d995e7950c5d59a7417a7cb


Μια σκιά στην ομίχλη
Ξενόγλωσσος Τίτλος:The secret adversary
Κλείσιμο
Μεταφραστής:Τατιάνα Γαλάτουλα

Η Προύντενς Κάουλι και ο Τόμι Μπέρεσφορντ, νέοι, φιλόδοξοι και ριψοκίνδυνοι, αποφασίζουν να παραστήσουν τους τυχοδιώκτες και άθελά τους βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διεθνούς κατασκοπείας. Πώς θα κατορθώσουν να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του μυστηριώδους κυρίου Μπράουν, αυτού του τρομερού αντιπάλου τους που απειλεί το Ηνωμένο Βασίλειο; Και πώς θα καταφέρουν να βρουν την Τζέιν Φις, που μοιάζει να κρατάει το κλειδί του μυστηρίου;

35cd3ba055791fe22a1eeb33df4ac257__1_


Τα δύο εντυπωσιακά graphic novels κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα.



Agatha Christie

d2df71a8eb3dd28a8fd1ea4a30d0210d


Η Agatha Christie (1890-1976) γνώρισε τεράστια επιτυχία με την έκδοση του πρώτου αστυνομικού μυθιστορήματός της, τη Μυστηριώδη Υπόθεση στο Στάιλς, συστήνοντας στο αναγνωστικό κοινό τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Η συγγραφέας, που έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως «βασίλισσα του εγκλήματος», έγραψε ογδόντα μυθιστορήματα και σχεδόν εκατό διηγήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου εκατό γλώσσες και έχουν πουλήσει έως σήμερα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Έχοντας αποδεχθεί τη συγγραφή ως επάγγελμά της, το 1930 η Agatha Christie ήθελε να πειραματιστεί με το ταλέντο της, με την «αιώνια λαχτάρα να κάνω κάτι που δεν ήταν η κανονική δουλειά μου, που σίγουρα θα με τάραζε? στην πραγματικότητα, η ζωή μου θα ήταν βαρετή αν δεν με τάραζε». Οπότε, απομακρύνθηκε προς στιγμήν από τις ιστορίες μυστηρίου κι άρχισε να γράφει αυτό που η ίδια θα αποκαλούσε μετέπειτα ένα κανονικό μυθιστόρημα. Η κόρη της, Ρόζαλιντ Χικς, περιγράφει τα βιβλία αυτά ως «γλυκόπικρες ιστορίες βγαλμένες από την καρδιά…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης