Τα μπεστ-σέλερ του Φρέντυ Γερμανού είναι στο ΘΕΜΑ - Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό «Η εκτέλεση»

Τα μπεστ-σέλερ του Φρέντυ Γερμανού είναι στο ΘΕΜΑ - Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό «Η εκτέλεση»

Τα βιβλία του Φρέντυ Γερμανού αποκλειστικά με το Πρώτο ΘΕΜΑ -Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό «Η εκτέλεση»

xrwma_biblio
Ο Ίων Δραγούμης, μια πολιτική φυσιογνωμία που έμεινε στην ιστορία για το κήρυγμά του υπέρ ελληνισμού και του μακεδονικού αγώνα, δολοφονήθηκε το 1920. Ήταν μόλις 42 ετών, η σύντομη ζωή του όμως ήταν γεμάτη από πάθη. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ερωτικά.

«Ήταν ένα καυτό απομεσήμερο του 1920» γράφει ο Φρέντυ Γερμανός, παρακολουθώντας τις τελευταίες στιγμές του Ίωνος Δραγούμη, σαν να ήταν εκεί και ο ίδιος, υπό την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου. «Ο Δραγούμης ήξερε ότι θα πέθαινε. Ήξερε καλά τη μυρωδιά του θανάτου, από τα δεκαεννέα του χρόνια που την είχε γευτεί σαν εθελοντής στον πόλεμο του 1897. 'Ήταν χλομός αλλά ήρεμος', θα θυμόταν μετά ένας απ' τους στρατιώτες του αποσπάσματος. 'Ωστόσο δεν μίλησε -δεν έλεγε λέξη. Ως το τέλος δεν ακούσαμε τη μιλιά του». Ο Δραγούμης, ένας διπλωμάτης, διανοούμενος και πολιτικός θυσιάζεται πρόωρα στον βωμό των πολιτικών παθών του εθνικού διχασμού. Το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου, δηλαδή οι πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, τοποθετείται μέσα σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο.



IN-ARTICLE_4


Ταραγμένη όμως ήταν και η προσωπική ζωή του Ίωνος Δραγούμη, ένα στοιχείο που ο Φρέντυ Γερμανός αναδεικνύει με αξιοθαύμαστη συγγραφική δεξιοτεχνία. Ο Δραγούμης ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες των Αθηνών εκείνης της εποχής, οπότε οι δεσμοί του με την Πηνελόπη Δέλτα και την Μαρίκα Κοτοπούλη σημάδεψαν το σύντομο βίο του. Και είναι ακριβώς η ανάμιξη του έρωτα με τις θανάσιμες πολιτικές έριδες που καθιστούν το βιβλίο «Η Εκτέλεση» ένα συνταρακτικό ανάγνωσμα, κυριολεκτικά από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα «Η Εκτέλεση» του Φρέντυ Γερμανού.



IN-ARTICLE_3
IN-ARTICLE_2
IN-ARTICLE_1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης