Νέο λεύκωμα και Ημερολόγιο 2019 από τον αθηναιογράφο-συγγραφέα Θωμά Σιταρά

Νέο λεύκωμα και Ημερολόγιο 2019 από τον αθηναιογράφο-συγγραφέα Θωμά Σιταρά

Η παρουσίαση των δύο νέων έργων του Θωμά Σιταρά στο Public Συντάγματος, με θέμα «Η πλατεία Συντάγματος και οι παλιές της ιστορίες» θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου, στις 21.00

Η_ΕΛΛΑΔΑ_ΤΗΣ_ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ_cover
Ένα νέο λεύκωμα και ένα Ημερολόγιο για το 2019 κυκλοφορούν  από τις Εκδόσεις Μίνωας και τον Θωμά Σιταρά, γνωστό αθηναιογράφο και ειδήμονα της κοινωνικής ιστορίας και της καθημερινότητας της παλιάς Αθήνας.

Το πρώτο είναι ένα πρωτότυπο, νοσταλγικό και διασκεδαστικό λεύκωμα με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες-Τα καλύτερα της παλιάς Αθήνας», που παρουσιάζει αυθεντικά στιγμιότυπα της αθηναϊκής κοινωνίας μέσα από σκίτσα, χρονογραφήματα, γελοιογραφίες και φωτογραφίες.

hr_cover


Και το δεύτερο βιβλίο είναι ένα ημερολόγιο για το 2019, με τίτλο «Η Ελλάδα της νοσταλγίας-Οι άνθρωποι και η καθημερινότητά τους», που περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από διάφορες γωνιές της Ελλάδας της περιόδου 1880-1940.

Η_ΕΛΛΑΔΑ_ΤΗΣ_ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ_cover
Κλείσιμο

Η παρουσίαση των δύο νέων έργων του Θωμά Σιταρά στο Public Συντάγματος, με θέμα «Η πλατεία Συντάγματος και οι παλιές της ιστορίες» θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου, στις 21.00.


O συγγραφέας

photo_Σιταρας

Ο Θωµάς Σιταράς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Αριστούχος απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε, ως υπότροφος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, οικονοµικά και δηµοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ολοκλήρωσε την πανεπιστηµιακή του εκπαίδευση µε μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε στη Γερµανία, στην εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών «Honeywell». Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, απασχολήθηκε επί σειρά ετών ως ∆ιευθυντής Μάρκετινγκ στον βιοµηχανικό όµιλο «Α. Πετζετάκις» και σε άλλες µικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, από το 1970 ασχολήθηκε µε την επαγγελµατική εκπαίδευση, ως συνιδρυτής του κολεγίου BCA και ως ιδρυτής του Κέντρου ∆ιοικητικών Επιστηµών. Στον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων έχει οργανώσει και συµµετάσχει σε πολυάριθµα σεµινάρια ∆ιοίκησης και Οργάνωσης, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Πέραν της συγγραφής επιστημονικών βιβλίων της ειδικότητάς του, ασχολήθηκε συστηματικά με την αθηναιογραφία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία για την Παλιά Αθήνα, ενώ διαχειρίζεται συστηματικά από το 2012 τον ιστότοπο www.paliaathina.com – ένα διαδικτυακό μουσείο για την Αθήνα της περιόδου 1834-1940.

Είναι συνεργάτης της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με δημοσιεύσεις γύρω από την Παλιά Αθήνα, και τακτικό µέλος της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας ∆ηµοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισµού.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το λεύκωμά του με τίτλο Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες, Τα καλύτερα της παλιάς Αθήνας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης