Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ: «Τα αριστουργήματα της τέχνης - Μουσεία του κόσμου»

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ: «Τα αριστουργήματα της τέχνης - Μουσεία του κόσμου»

ΠΡΑΔΟ – Μαδρίτη
Η μεγαλειώδης συλλεκτική σειρά των πολυτελών τόμων με τα κορυφαία μουσεία του κόσμου, που κυκλοφόρησε στην Ιταλία με την Corriere dela Serra και έγινε ανάρπαστη, συνεχίζεται στο ΘΕΜΑ.

mouseia_main01
Η συλλεκτική σειρά «Τα αριστουργήματα της Τέχνης - Μουσεία του Κόσμου» μετά από τα πρώτα επτά μουσεία (Λούβρο, Βρετανικό Μουσείο, Ουφίτσι, Ερμιτάζ, Μουσεία του Βατικανού, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο ΘΕΜΑ με το Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη.

Βασιλικών ή μάλλον αυτοκρατορικών διαστάσεων και πλούτου, το Πράδο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο. Απέραντο, γεμάτο από αριστουργήματα, το Πράδο συνιστά από μόνο του πόλο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων που επισκέπτονται τη Μαδρίτη. Ανάμεσα στα εκθέματα συγκαταλέγονται έργα κορυφαίων καλλιτεχνών όπως του Ιερώνυμου Μπος, του Τιτσιάνο, του Ελ Γκρέκο, του Βελάσκεθ, του Γκόγια και αμέτρητων άλλων.

Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η συλλογή των πινάκων ζωγραφικής, των γλυπτών και των υπολοίπων θησαυρών του Πράδο, ώστε ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει εκ των προτέρων σχεδιάσει τι σκοπεύει να θαυμάσει από κοντά. Ούτως ή άλλως, το Πράδο στην εντέλειά του πάντα θα εξαντλεί τις δυνάμεις των φιλότεχνων, καθώς απαιτεί αφοσίωση, αντοχή και άπλετο χρόνο για να αποκαλυφθεί στους φιλότεχνους. Εξάλλου, υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται επί ώρες και παρατηρούν πίνακες-ορόσημα, όπως πχ η Πεντηκοστή του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, η Αφροδίτη του Τιτσιάνο και, οπωσδήποτε, οι αινιγματικές Λας Μενίνιας του Ντιέγκο Βελάσκεθ. Πάντως όλα αυτά τα έργα, ανάμεσα σε πολλά άλλα, αναλύονται εκτενώς στο βιβλίο για το Πράδο που προσφέρει αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης