Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» - Νίκος Καζαντζάκης

Ο δεύτερος τόμος από το αριστούργημα του οικουμενικού λογοτέχνη, που συνεχίζει την Οδύσσεια του Ομήρου, σε μια συλλεκτική σκληρόδετη έκδοση αυτή την Κυριακή αποκλειστικά με το ΘΕΜΑ

Το αριστούργημα του οικουμενικού λογοτέχνη, που συνεχίζει την Οδύσσεια του Ομήρου, σε μια συλλεκτική έκδοση 2 σκληρόδετων τόμων, και αυτή την Κυριακή αποκλειστικά με το Θέμα.

Η αριστουργηματική «Οδύσσεια» του Νίκου Καζαντζάκη, ένα πρωτότυπο, μεγαλειώδες κείμενο που εμπνέεται από το ομώνυμο έπος του Ομήρου και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχειά του, συνιστά την ιδανική σύνδεση του αρχαίου με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Αυτό το αριστούργημα που μεταφράστηκε και εξυμνήθηκε στο εξωτερικό -δώρο του Καζαντζάκη στον παγκόσμιο πολιτισμό- ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή στο Θέμα.
Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» - Νίκος Καζαντζάκης (Β' τόμος)

Το ποίημα αποκαλύπτει την αγωνία του συγγραφέα να αναδείξει το μεγαλείο του ανθρώπου, την ανάγκη του να υπερβεί ακόμα και την ίδια του τη μοίρα και να βγει νικητής - να δει κατάματα τον ίδιο τον Θεό. Όπως ο ομηρικός ήρωάς του, έτσι και ο Καζαντζάκης ξεπέρασε, με τη σειρά του, τις δυνάμεις του, καταθέτοντας ένα ανυπέρβλητο και μεγαλειώδες έργο 24 ραψωδιών και 33.333 στίχων-προσφορά στα γράμματα.

Ο Καζαντζάκης ξεκίνησε να γράφει την Οδύσσειά του το 1925 στο Ηράκλειο και την ολοκλήρωσε το 1938 στην Αίγινα ενσωματώνοντας εικόνες από τα δικά του ταξίδια και εμπνεύσεις από τα διαβάσματά του - νιτσεϊκές ιδέες, επιρροές από θεατρικά κείμενα κ.ά.

Η έκδοσή του θεωρήθηκε αριστούργημα καθώς συνοδευόταν και από τις εξαιρετικές ξυλογραφίες του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα. Πρόκειται για έναν απαράμιλλο θησαυρό φιλοσοφικής και γλωσσολογικής αξίας που ο ίδιος, διόλου τυχαία, θεωρούσε ως το σημαντικότερο της συγγραφικής πορείας του και επιβάλλεται να το έχει διαβάσει κάθε Έλληνας αναγνώστης.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή τον δεύτερο και τελευταίο τόμο.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Maniatis καλοκαιρινος

Δύσκολα διαβάζεται...ογκώδες έργο

Βλεννογόνος

Εξαιρετικό έργο!!! Συνεχίστε να μας προσφέρετε τέτοιες αξιόλογες εκδόσεις.Δυστυχως δεν έχω πάρει όλους τους προηγούμενους τόμους του...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

HAWKING_XRWMA

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, η συγκλονιστική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ, μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες όλων των εποχών : «Χόκινγκ, ο Άνθρωπος, η Ιδιοφυία και η Θεωρία των Πάντων» του Joel Levy.