Το ΘΕΜΑ σας κάνει δώρο το συγκλονιστικό βιβλίο του Μισέλ ντε Γκρες «Μπουμπουλίνα»

Μια γυναίκα που ξεπέρασε κάθε φραγμό για να βοηθήσει στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας. Μια ψυχή ανυπότακτη, με πύρινη θέληση. Η μοναδική ιστορία της γραμμένη από έναν σπουδαίο συγγραφέα.

«Ήρθα στον κόσμο στις 11 Μαΐου του 1777, πάνω στο βρώμικο πάτωμα μιας φυλακής της Κωνσταντινουπόλεως» -έτσι αρχίζει την εκπληκτική του διήγηση ο Μισέλ ντε Γκρες, ένας μεγάλος μάστορας της ιστορικής λογοτεχνίας. Σε αυτό του το βιβλίο επιλέγει ως ηρωίδα του τη θρυλική Μπουμπουλίνα.

Σαγηνευτική, πλανεύτρα, μια προσωπικότητα φλογερή και πολύ μπροστά από την εποχή της, η Λασκαρίνα Μπούμπουλη πυρπολεί το μυαλό και την καρδιά των θαυμαστών της. Πολλοί άντρες θα την ερωτευτούν και θα τη βοηθήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Δεινή επιχειρηματίας, η Μπουμπουλίνα δημιουργεί μια τεράστια περιουσία, την οποία θέτει στη διάθεση της ελληνικής επανάστασης ενάντια στους Τούρκους.

Thema180805 Mpoumpoulina 20sec


Ατρόμητη αγωνίστρια, παίρνει μέρος σε μάχες, εξοπλίζει τα πλοία της, κανονιοβολεί τους εχθρικούς στόλους. Στις δύσκολες ώρες, αντιμετωπίζει με απαράμιλλο θάρρος τρομερούς κινδύνους -αλλά και τις προδοσίες, τις δολοπλοκίες εχθρών και υποτιθέμενων συμμάχων. Ωστόσο, οι πολύκροτοι έρωτες της Μπουμπουλίνας δεν θα την αποσπάσουν από τον μεγαλύτερο πόθο της ζωής της: Την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.


Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το εξαιρετικό βιβλίο του Μισέλ ντε Γκρες «Μπουμπουλίνα».


ΣΧΟΛΙΑ (1)

προλάβετε

πριν το απαγορεύσει ο τουρκογαβρόγλου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

book_public

Αν ρωτήσουμε εννιά στους δέκα γονείς σχετικά με τα σχολικά... άγχη που έχουν για τα παιδιά τους, σίγουρα η συχνότερη απάντηση είναι το διάβασμα και οι επιδόσεις. Αναμφίβολα οι βαθμολογίες και η απόδοση του παιδιού στα διάφορα μαθήματα είναι ενδεικτικά της προόδου του – όμως δεν είναι τα μόνα σημάδια.

1