«Hello Greece»: Ο μετρ του σασπένς Τζον Κόνολι στην Αθήνα

«Hello Greece»: Ο μετρ του σασπένς Τζον Κόνολι στην Αθήνα

Ο συγγραφέας ανέβασε βίντεο μπροστά από την Ακρόπολη

connoly
Ενας από τους πιο διαβασμένους και αγαπημένους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Τζον Κόνολι, ο βραβευμένος συγγραφέας, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι οκτώ γλώσσες, θα μας υποδεχτεί απόψε στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στην εκδήλωση με τίτλο: «Πώς γεννήθηκε η σειρά του Τσάρλι Πάρκερ: Το υπερφυσικό, το έγκλημα, οι πολιτικές προεκτάσεις» (συνδιοργάνωση της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και των Eκδόσεων BELL, και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας).

Ο συγγραφέας με το που βρέθηκε στην Αθήνα έστειλε χαιρετισμό στους Ελληνες φαν του, το οποίο ανέβασε η σελίδα των εκδόσεων Bell στο Facebook:
 

Η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν από την εκδήλωση (δηλαδή στις 18:00). Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία, καθώς και παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο John Connolly θα υπογράψει τα βιβλία του για τους αναγνώστες. Τα βιβλία του θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ ισογείου της Στέγης. Η εκδήλωση, όπως όλες οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις, θα αναμεταδοθεί και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Κλείσιμο
Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων, με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις (βραβεία Shamus, Anthony, CWA Dagger, κ.ά.), ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Irish Times, προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, Κάθε νεκρό πράγμα, το 1999, αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, έναν πρώην αστυνομικό που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του. Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.

Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα βιβλία Το δέντρο του θανάτου, Φονικό είδος, Στο λευκό δρόμο, Οι κακοί, Ο μαύρος άγγελος, Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων, Οι κούφιοι άνθρωποι, Οι θεριστές και Οι εραστές. Όλα έγιναν μπεστ σέλερ, στις λίστες των Sunday Times, των Irish Times και των New York Times, εκδόθηκαν σε είκοσι οκτώ γλώσσες και τον καθιέρωσαν ανεπιφύλακτα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.

Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης της γραφής, ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Από τις Εκδόσεις BELL κυκλοφορούν τα βιβλία του: Κάθε Νεκρό Πράγμα, Το Δέντρο του Θανάτου, Οι Εραστές, Η Οργή των Αγγέλων, Ο Λύκος του Χειμώνα, Το Τραγούδι των Σκιών, Ο Καιρός των Μαρτυρίων, καθώς και Το Κυνήγι των Φαντασμάτων, που κυκλοφόρησε μόλις στις 8 Ιουνίου, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα επανακυκλοφορήσουν και όλα τα παλαιότερα, εξαντλημένα βιβλία του με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ.
image003
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης