Η Μαρία Καραγιάννη παρουσίασε το νέο της βιβλίο στη Σαντορίνη

Η Μαρία Καραγιάννη παρουσίασε το νέο της βιβλίο στη Σαντορίνη

Εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  η συγγραφέας είχε διατέλεσει διοικητής στο τοπικό αστυνομικό τμήμα

bookv0
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος κι η Θηραϊκή Εταιρία Επιστημών– Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίασαν την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη «Το σπίτι των γλάρων», στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα. Μια ξεχωριστή λογοτεχνική βραδιά με πρωταγωνιστή την Τέχνη απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα, με τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό στο ρόλο του αφηγητή της ιστορίας παρέσυρε τους παριστάμενους από τη Ρώμη των μπαρόκ συνοικιών και τη νήσο Πόντζα στη μαγευτική Σαντορίνη και το Φάρο του Ακρωτηρίου, όπου η συγγραφέας εμπνεύστηκε τη συγγραφή του έργου, ενώ ο καταξιωμένος ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής αποκωδικοποίησε μέσα από τη δίκη του διεισδυτική ματιά τα μυστικά που μπορούν να κρύβονται στον καμβά. Τη βραδιά τίμησαν με τη παρουσία τους εξαίρετοι καλεσμένοι της τοπικής κοινωνίας από τον ακαδημαϊκό, Θεσμικό και επαγγελματικό κόσμο του νησιού, αγκαλιάζοντας την συγγραφέα (στη φωτογραφία μαζί με τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης) η οποία εκτός από την ικανότητά της να συνθέτει συναρπαστικές ιστορίες είναι και αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του όμορφου Κυκλαδίτικου νησιού Την εκδήλωση συντόνισε ή Κωνσταντίνα Μπαλόγλου και πλαισίωσαν η Μαρίνα Δημητρίου με τη μελωδική φωνή της συνοδευόμενη από τις νότες του Χρήστου Τσαντούλη στο πιάνο.

bookv1
Φωτογραφία από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στην Σαντορίνη


           «Το όνομά μου είναι Εμέλλια, κι όταν διαβάζετε αυτές της γραμμές θα είμαι ήδη νεκρή…»
Αυτοκτονία ή δολοφονία; Δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό της Εμμέλια, κόρης του πανίσχυρου βιομηχάνου Φραντσέσκο Σόρντι, ένας συγγραφέας και μία αστυνόμος αναζητούν την απάντηση.
Με σαγηνευτική γραφή η χαρισματική συγγραφέας πλέκει μια καταιγιστική ιστορία μυστηρίου με φόντο το πιο σκοτεινό παρελθόν της Ιταλίας, όπου η διαφθορά, η βία κι η κατάχρηση εξουσίας συγκρούονται με την έμπνευση και τον παντοτινό έρωτα.

Κλείσιμο
bookv2
Η συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη, εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, στην Σαντορίνη


            Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Καλαμάτα. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και λίγο μετά πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά. Εξισορροπεί την καθημερινότητά την με την έμπνευση και την ευαισθησία της συγγραφής. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και, με κάθε ευκαιρία, στριμώχνει όνειρα και προσδοκίες σε μια μικρή βαλίτσα και ταξιδεύει στις πόλεις του κόσμου. το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα, «Στη σκιά της σιωπής», το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε στα αγγλικά και τα κινέζικα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο mariakaragianniauthor@gmail.com και στο Facebook, στη σελίδα: Μαρία Καραγιάννη – συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης