«Μάταλα, Η ιστορία της Νεφεριάνας»: Μια ιστορία αγάπης βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα

31000

Η φυγή ενός κοριτσιού από το σπίτι της στην Αθήνα και η φυγή στα Μάταλα, όπου γίνεται η χίπισσα Νεφεριάνα, ζώντας τον έρωτα

Το βιβλίο «Μάταλα, Η ιστορία της Νεφεριάνας», του Μανώλη Νταλούκα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγκυρα, είναι το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς, με γενικό τίτλο «Διακείμενα», που θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου.

Η σειρά «Διακείμενα» θα φιλοξενεί έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που διαλέγονται μεταξύ τους, και με άλλα –εννοούμενα μέσα σε αυτά– έργα, ως προς το ύφος γραφής και το θέμα τους. Θα κινούνται χωρίς αυστηρές ειδολογικές διακρίσεις ανάμεσα στον πεζό, ποιητικό, δοκιμιακό ή θεωρητικό λόγο. Η μόνη ταξινόμησή τους είναι χρονολογική, με βάση, δηλαδή, τη δεκαετία στην οποία αναφέρονται.

Το βιβλίο με τίτλο «Μάταλα, Η ιστορία της Νεφεριάνας» του Μανώλη Νταλούκα, πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που αναβιώνει την Εποχή των Λουλουδιών και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Η Άνοιξη του 1970 είναι το τελευταίο συγκλονιστικό χαμόγελο της Ουτοπίας. Το βιβλίο περιγράφει τη φυγή της Αλέξιας από το σπίτι στην Αθήνα και από μια ατμόσφαιρα που την πνίγει. Το κορίτσι πηγαίνει στα Μάταλα, όπου γίνεται η χίπισσα Νεφεριάνα, ζώντας τον έρωτα και το ψυχεδελικό όνειρο στις σπηλιές των βράχων.
Στο τέλος της άνοιξης του 1970, η χούντα κλείνει τις σπηλιές με στρατιωτικού τύπου επέμβαση που θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Φράουλες και Αίμα».

Το βιβλίο είναι πλημμυρισμένο από τα μαγικά χρώματα και το μαγικό τοπίο της Κρήτης, το νησί που ο συγγραφέας θεωρεί δεύτερη πατρίδα του και το ωραιότερο μέρος του κόσμου. Η Τζόνι Μίτσελ, ο Κάρεη, ιστορικά πρόσωπα της ψυχεδελικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης που θα μείνει αξέχαστη στους
αναγνώστες.

Λίγα λόγια για τον Μανώλη Νταλούκα
Ο Μανώλης Νταλούκας είναι δημοσιογράφος, παραγωγός και συγγραφέας. Έχει γράψει βιβλία που αφορούν τις νεανικές δράσεις, όπως το «Ελληνικό ροκ. Η ιστορία της νεανικής κουλτούρας 1945-1990», εκδόσεις Άγκυρα. Ειδικός σε σύγχρονα και παλαιότερα κινήματα τέχνης, αντιδικτατορικές - αντιπολεμικές δράσεις και ιστορικά γεγονότα, που έγιναν στον ευρωπαϊκό χώρο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διατηρεί προσωπικό μπλογκ με την ονομασία ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

31000

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης