«Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα»: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

«Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα»: Παρουσίαση στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η νέα νουβέλα του Στρατη Λιμνιού, ιδανικό ανάγνωσμα για το καλοκαίρι

stratis
Μία ξεχωριστή βραδιά με άρωμα... μπομπονιέρας και φόντο το νέο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Στρατή Λιμνιού φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και συγκεκριμένα στον χώρο υψηλής αισθητικής του The Clap Restaurant.

Οι καλεσμένοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πλημμύρισαν την αίθουσα διοργάνωσης και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον συγγραφέα για το νέο του βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί επίσημα σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας από σήμερα ενώ όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αποτελέσει μία από τις εμπορικές επιτυχίες του καλοκαιριού.

Για τον Στρατή Λιμνιό μίλησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία προλόγισε τον συγγραφέα και το βιβλίο του κάνοντας λόγο για μία νουβέλα πολύ μοντέρνα που επί της ουσίας αποτυπώνει με έναν έξυπνο, λυρικό αλλά συνάμα ρεαλιστικό τρόπο την πορεία ενός ζευγαριού μέσα στο γάμο του και με φόντο την μπομπονιέρα τους.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Έμυ Λιβανίου, η οποία και υπογράμμισε πως μέσα από αυτό το βιβλίο επί της ουσίας αποτυπώνονται καίρια ζητήματα της καθημερινότητας ενός ζευγαριού που περνά από χίλια δυο κύματα αλλά καταφέρνει στο όνομα της αγάπης να τα ξεπεράσει και να σώσει το γάμο του.

Στο πάνελ συμμετείχε και η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, η οποία χαρακτήρισε το βιβλίο του Στρατή Λιμνιού έναν σύγχρονο φάρο για όλους όσοι επιθυμούν να βρουν τρόπο είτε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν μέσα στη διαδικασία ενός γάμου που κλυδωνίζεται είτε να καταφέρουν να δουν με ψυχραιμία και ίσως μία αναγκαστική ωμότητα τη σημασία των συναισθημάτων για κάτι που θέλεις να διεκδικήσεις, εν προκειμένω τον άνθρωπο της ζωής σου. Αναφέρθηκε στο κοινωνικό προφίλ των θεμάτων που υπογράφει ως δημοσιογράφος στα κείμενά του ο συνάδελφός της σημειώνοντας πως το βιβλίο αυτό είναι φρέσκο, μοντέρνο, απαλλαγμένο από εντυπωσιακά τεχνάσματα και φτιασιδώματα που στόχο έχουν να παρουσιάσουν μία εικονική πραγματικότητα που έχει πάντα καλό τέλος.

Το γεγονός ότι πρόκειται για την καταγραφή της αληθινής ιστορίας ενός ζευγαριού κέντρισε το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη, ο οποίος επίσης βρέθηκε στην παρέα του πάνελ ομιλητών για τη νουβέλα του Στρατή.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετική πλοκή, σύγχρονο τρόπο γραφής, μία πρωτότυπη προσέγγιση ενός θέματος που μπορεί να φαντάζει εύκολο αφού έχει να κάνει με τη συνύπαρξη σε επίπεδο γάμου ενός ζευγαριού αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και αποδεικνύεται πως είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Επεσήμανε την ιδιαίτερη γραφή του συγγραφέα που μπορεί να δίνει πνοή στα κείμενά του με έναν εξαιρετικά μαεστρικό τρόπο δηλώνοντας απερίφραστα πως, αν και άντρας, παρασύρθηκε στη γρήγορη ανάγνωση μίας νουβέλας με καταγεγραμμένα πολλά συναισθήματα χαράς, λύπης, έντασης, έρωτα, πάθους αλλά και δύσκολων στιγμών και πρωταγωνίστρια μεν μία γυναίκα που ξετυλίγει την ιστορία της μέσα από μία αφήγηση συγκλονιστική αλλά έχοντας ως σημείο αναφοράς τον άντρα της ζωής.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Ζωή Κρονάκη εξήρε το βιβλίο του συγγραφέα συστήνοντας ανεπιφύλακτα, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλες τις γυναίκες που αγαπούν τη λογοτεχνία να το διαβάσουν γιατί θα μάθουν πολλά και θα δουν κομμάτια του ίδιου τους του εαυτού μέσα στις σελίδες της ιστορίας του «Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα», των εκδόσεων Ηρόδοτος.

Κομμάτια από το νέο βιβλίο το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την έκπληξη της χρονιάς ανάγνωσε η εξαιρετική στιχουργός Σάννυ Μπαλτζή που εμφανώς συγκινημένη έκανε λόγο για ένα μικρό αριστούργημα που με απλό, λιτό, σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο αποτύπωσε εικόνες, συναισθήματα και την πορεία που οι περισσότεροι βίωσαν με αντίστοιχα περιστατικά μέσα στον έγγαμο βίο τους.

Κλείσιμο
Την εκδήλωση συντόνισε η Εύη Χατζημιχαήλ.

Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου όμως τις εντυπώσεις κέρδισε και η εικαστική έκθεση «Σιγή Όντος» της εικαστικού Μαριάννας Λούρμπα τα έργα της οποίας εμπλούτισαν το βιβλίο του Στρατή Λιμνιού. Για την εξαιρετική της δουλειά μίλησε ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού και εικαστικός Γιώργος Βιδάλης ο οποίος έκανε λόγο για μία καλλιτέχνιδα υψηλής αισθητικής που εναρμόνισε με μαγικό τρόπο τις εικόνες της με το βιβλίο του Στρατή δίνοντάς του μία επιπλέον δυναμική.

Η βραδιά έκλεισε με τους ήχους υπέροχων μουσικών με συνοδεία σαξόφωνου και τη μαγευτική φωνή της Μυρσίνης Δόξα που ταξίδεψε μέχρι αργά όσους παραβρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση. Η καλλιτεχνική συνάντηση ενός συγγραφέα και μίας εικαστικού έγινε με πρωτοβουλία του Πωλητηρίου του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης της GruppoGemmelo σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ηρόδοτος και την Apolyro Creative Spot που μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους ομιλητές με έργο της εικαστικού.

stratis2
stratis7
stratis3
stratis5
stratis4
stratis1
stratis8
stratis6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης