Επιστρέφει με δεύτερο βιβλίο ο Στρατής Λιμνιός: «Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;»

Επιστρέφει με δεύτερο βιβλίο ο Στρατής Λιμνιός: «Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;»

Εστιάζει με τη δική του ματιά βαθιά στις ανθρώπινες σχέσεις-όπως και στο πρώτο του βιβλίο-περιγράφοντας συζυγικές συνυπάρξεις που μοιραία φθείρει ο χρόνος

Poponiera
Δύο χρόνια μετά το πρώτο του βιβλίο τη νουβέλα με τον τίτλο «Γιατί μου κατσικώθηκες» ο  δημοσιογράφος Στρατής Λιμνιός επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο του.

«Τι μου τη χάρισες αυτήν την μπομπονιερα;» είναι ο τίτλος του βιβλίου του το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2018.

Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με τη συγγραφή του δεύτερου του βιβλίου, το οποίο προετοιμάζει με πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς θέλει να αποτελέσει για όλους μία ευκαιρία να βρουν κάτι από τους εαυτούς τους μέσα σε αυτό. Με το έντονο κοινωνικό προφίλ που ο ίδιος διαθέτει μέσα από τη δουλειά του ως ρεπόρτερ, εστιάζει με τη δική του ματιά βαθιά στις ανθρώπινες σχέσεις-όπως και στο πρώτο του βιβλίο-περιγράφοντας συζυγικές συνυπάρξεις που μοιραία φθείρει ο χρόνος.

Έντονη πλοκή, συναισθήματα, ανθρώπινες τρικυμίες και συγκρούσεις με φόντο τη μπομπονιέρα του γάμου...

Και τι γίνεται άραγε μετά από τον γάμο; Πως μπορεί ή δεν μπορεί ένα ζευγάρι να διατηρήσει τις ισορροπίες του;

Το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης της GruppoGemello σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ηρόδοτος και την Apolyto Creative Spot παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Στρατή Λιμνιού "Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;" και την έκθεση έργων τέχνης της Μαριάννας Λούρμπα με τίτλο "ΣΙΓΗ ΟΝΤΟΣ" ένα εικαστικό πόνημα 10 έργων εμπνευσμένο από το ίδιο το βιβλίο.


Κλείσιμο
Δύο κόσμοι της τέχνης συναντιούνται. Ένας συγγραφέας και Μια εικαστικός εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, με μόνο σημείο αναφορά μια κοινή ​φίλη.​

Ενώνουν την ​έμπνευση​ τους και δημιουργούν ο καθένας ένα αυτοτελές καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με κοινό παρονομαστή… μια μπομπονιέρα.

Κατά τη διάρκεια ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, μια μπομπονιέρα που κατέχει σε περίοπτη θέση στο σύνθετο ενός σπιτιού,​ η οποία μαγνητίζει το συγγραφέα να προσέξει τη λάμψη της. Η οικοδέσποινα του σπιτιού προσέχει το βλέμμα του συγγραφέα και του απαντά σχεδόν αυτόματα "πως κατά τη διάρκεια των τριάντα ετών που ήταν παντρεμένη η μπομπονιέρα άλλοτε θάμπωνε και άλλοτε έλαμπε.''

Γιατί​ έτσι πάνω κάτω είναι οι σχέσεις των ζευγαριών στη πορεία της κοινής ζωής τους....

Η ίδια μπομπονιέρα εμπνέει την εικαστικό η οποία προβάλει τους πολλαπλούς ρόλους της ηρωίδας του συγγραφέα, την σύντροφο, τη μητέρα, την φίλη, την ερωμένη. Η ΣΙΓΗ OΝΤΟΣ (η σιγή της ύπαρξης) αποτυπώνεται εικαστικά με την μορφή μιας γυναικείας φιγούρας, μιας σκιάς η οποία ακούει, βλέπει, παρατηρεί, μας συνοδεύει σιωπηλά. Μια παρουσία που προδίδει και προδίδεται από τα πρέπει, τα θέλω, πολλές φορές και από τον ίδιο της τον εαυτό.


Τόσο το περιεχόμενο του βιβλίου όσο και η έκθεση των έργων φιλοδοξούν να δώσουν την δυνατότητα στο κοινό να σχεδιάσει, να ονειρευτεί ή να θυμηθεί την ιστορία και την πορεία, της δικής του μπομπονιέρας, όντας κοινωνός των σκιών και σκέψεων των δυο δημιουργών.


Επιμέλεια έκθεσης: Σπύρος Μαγκλάρας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία θα μιλήσει για το δημοσιογράφο και συγγραφέα Στρατή Λιμνιό και ο Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείου Τουρισμού – δικηγόρος και εικαστικός Γιώργος Βιδάλης θα μιλήσει για την εικαστικό Μαριάννα Λούρμπα.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα παραβρίσκονται και θα σχολιάσουν: η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου, η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, η δημοσιογράφος- ραδιοφωνικός παραγωγός Ζωή Κρονάκη, μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η στιχουργός Σάννη Μπαλτζή, και ο δημοσιογράφος και μέλος Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Χρήστος Μαζανίτης.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και το συντονισμό της συζήτησης επιμελείται η Εύη Χατζημιχαήλ της GruppoGemello.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18/04/2018 στις 19.30μμ
στο Clap the Resraurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 29/4/2018

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 και Πέμπτη: 10:00-20:00

Τα μουσικά αποσπάσματα της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει η Μυρσίνη Δόξα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης