«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη

«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη

Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη

«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη
Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας εκτάκτως αυτό το Σάββατο 24 Μαρτίου με το συγκλονιστικό «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε εβδομάδα το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το μοναδικό «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του  Νίκου Καζαντζάκη σε έναν και μοναδικό πολυτελή σκληρόδετο τόμο 508 σελίδων.
Κλείσιμο

Ένα έργο εμβληματικό, ορόσημο για την νεοελληνική λογοτεχνία, που εκφράζει το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και  ταυτόχρονα αποτυπώνει τις καζαντζακικές ανησυχίες, μέσα από την αιώνια πάλη ανάμεσα στην πίστη και τη λογική, ανάμεσα στο πνεύμα του χριστιανισμού και την περιπέτεια του ανθρώπου στον πραγματικό κόσμο. Η μορφή του Μανολιού, ενός νέου Χριστού που σηκώνει ξανά στους ώμους του τις αμαρτίες του κόσμου, έχει σημαδέψει τον νεοελληνικό πολιτισμό, ιδιαίτερα δε μετά από την μεταφορά του βιβλίου στην τηλεόραση ως σίριαλ, τη δεκαετία του '70. «Θεριό ’ναι η καρδιά του ανθρώπου. Θεριό ανήμερο… Χριστέ μου, μήτε εσύ μπόρεσες να τη μερώσεις…» μονολογεί ο Μανολιός, ένας από τους πιο δραματικούς και ολοζώντανους ήρωες που έπλασε ποτέ ο Νίκος Καζαντζάκης. 

Μην χάσετε εκτάκτως αυτό το Σάββατο, 24 Μαρτίου, το «Πρώτο Θέμα» και το μοναδικό «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση. 

Μην το χάσετε!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης