Η υπέροχη γλώσσα: 9 λόγοι για ν’ αγαπήσεις τα αρχαία ελληνικά

Η υπέροχη γλώσσα: 9 λόγοι για ν’ αγαπήσεις τα αρχαία ελληνικά

Μία ελληνίστρια συγγραφέας εκθειάζει την αρχαία ελληνική γλώσσα

Ενα ξεχωριστό βιβλίο ύμνος στην αρχαία ελληνική γλώσσα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη. Πρόκειται για το «Η υπέροχη γλώσσα: 9 λόγοι για ν’ αγαπήσεις τα αρχαία ελληνικά» της ελληνίστριας Andrea Marcolongo, σε μετάφραση Άννας Παπασταύρου.

Η ίδια η συγγραφέας λέει για το βιβλίο της:

Το ξέρουµε όλοι: η πρώτη αντίδραση µπροστά σ’ ένα αρχαίο κείµενο κυµαίνεται ανάµεσα στην
παράλυση και στον γνήσιο τρόµο. Επέλεξα εννέα λόγους για ν’ αγαπήσω και να µιλήσω γι’ αυτό που η ελληνική γλώσσα είναι σε θέση να λέει µε τρόπο µοναδικό, ξεχωριστό, διαφορετικό από κάθε άλλη γλώσσα – και ναι, για να διαλύσω τους φόβους σας, µετατρέποντάς τους ενδεχοµένως σε πάθος.

Πάνω απ’ όλα αυτό το βιβλίο µιλάει γι’ αγάπη: η αρχαία ελληνική γλώσσα ήταν η πιο µακροχρόνια και πιο ωραία ιστορία της ζωής µου. ∆εν έχει σηµασία αν ξέρετε αρχαία ελληνικά ή όχι. Αν ναι, θα σας αποκαλύψω ιδιαιτερότητες για τις οποίες κανείς δε σας µίλησε στο λύκειο, ενώ σας βασάνιζαν µε καταλήξεις ονοµάτων και παραδείγµατα. Αν όχι, τόσο το καλύτερο. Η περιέργειά σας θα είναι η λευκή σελίδα που θα γεµίσετε.

Με δυο λόγια, η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσµο, ένας τρόπος, ειδικά σήµερα, χρήσιµος και µεγαλοφυής. ∆εν προβλέπονται εξετάσεις ούτε διαγωνίσµατα στην τάξη: αν, στο τέλος της ανάγνωσης, έχω καταφέρει να σας παρασύρω και ν’ απαντήσω σε ερωτήσεις που δεν είχατε θέσει ποτέ στον εαυτό σας, αν τελικά καταλάβετε τον λόγο τόσων ωρών µελέτης, τότε θα έχω πετύχει τον στόχο µου.

Α.Μ.

Η Andrea Marcolongo, ελληνίστρια, απόφοιτος του Πανεπιστηµίου του Μιλάνου, έχει ταξιδέψει πολύ στη ζωή της και έχει ζήσει σε δέκα διαφορετικές πόλεις, µεταξύ των οποίων το Παρίσι, το Ντακάρ, το Σεράγεβο και τώρα το Λιβόρνο. Έχοντας ειδικευτεί στη µυθοπλασία, εργάστηκε ως σύµβουλος επικοινωνίας για πολιτικούς και εταιρείες. Ωστόσο η κατανόηση της ελληνικής γλώσσας υπήρξε πάντα το µεγάλο ερωτηµατικό στη ζωή της και σε αυτήν αφιέρωσε κάµποσες νύχτες αγρύπνιας. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο, το οποίο πρωτοεκδόθηκε στην Ιταλία το 2016 µε τεράστια επιτυχία και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100.000 αντίτυπα, ενώ µεταφράζεται σε πολλές γλώσσες.


ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΕΛΛΑΑΔΑ 2017 - 2018

ΜΟΝΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ) ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο Τζωρτζ Σόρος, γεννηθείς στις 12 Αυγούστου του 1930 με το πραγματικό όνομα Gyrgy Schwartz είναι Ουγγρο-αμερικανός-εβραιοςκερδοσκόπος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cover1

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Tabula Rasa» και οι εκδόσεις «i-write» παρουσιάζουν το ανθολόγιο αστυνομικών διηγημάτων με τίτλο «28 Λόγοι για να Πεθάνεις», την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 19:30, στο «Mojo Club»

stavroula_dimitriou

Το βιβλίο επανακυκλοφορεί από τον Λιβάνη - Πρόκειται για ένα ιδιόρρυθμο πεζό, μ’ ένα πείραμα γραφής «άνευ όρων και ορίων», μιας και η συγγραφέας ακολουθεί τη δική της αιρετική νόρμα γραφής