Βεντέτα στον Βόσπορο: Η συγκλονιστική ιστορία δυο οικογενειών στην Πόλη

Βεντέτα στον Βόσπορο: Η συγκλονιστική ιστορία δυο οικογενειών στην Πόλη

Το Πέραν, το Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο, το Μπαλάτ, η Πρίγκηπος, το ρωμαίικο ορφανοτροφείο είναι η πολυσύνθετη αρένα όπου αναμετριέται το πάθος με το καθήκον και η Μοίρα με τον Θεό, στο νέο μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη

venteta1
Στη νοσταλγική Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του ’50 μας ταξιδεύει το νέο μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη. Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι ως τα βοσπορινά χωριά και τα παραμυθένια Πριγκηπονήσια, Τούρκοι και Ρωμιοί συμβιώνουν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε κάτω από τη βαριά σκιά του φόβου και του κατατρεγμού.

Δύο οικογένειες Ρωμιών που τους χωρίζει σκληρή βεντέτα θα βρεθούν στη δίνη του φοβερού πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου. Κι ενώ η ρωμιοσύνη της Πόλης ζει την τουρκική Νύχτα των Κρυστάλλων, οι δύο οικογένειες θα δώσουν αγώνα επιβίωσης ενάντια στον κοινό εχθρό, αλλά και αγώνα μίσους και εκδίκησης μεταξύ τους.

Ο νεαρός μοναχός, η όμορφη Ευθαλία, ο μεγαλοδικηγόρος Θεμιστοκλής, η Φεριντέ Χανούμ είναι μερικοί από τους ήρωες που θα στροβιλιστούν στην αγριότητα των καιρών και της Μοίρας που διψά για εκδίκηση. Η ανθρώπινη δύναμη, ο έρωτας, η αδελφική αγάπη, η τιμή, δοκιμάζονται στα άκρα καθώς το πάθος αναμετριέται με το καθήκον και η Μοίρα με τον Θεό.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης