Aυτή την Κυριακή το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ του James Patterson «Στη Φωλιά του Λύκου» είναι στο ΘΕΜΑ

Aυτή την Κυριακή το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ του James Patterson «Στη Φωλιά του Λύκου» είναι στο ΘΕΜΑ

Μια σειρά από απαγωγές με κοινά χαρακτηριστικά μαρτυρά ότι πίσω από την εγκληματική δράση μιας αδίστακτης, πορωμενης σπείρας, κρύβεται ο «Λύκος». Πρόκειται για έναν πανούργο και εξαιρετικά επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος καταφέρνει να μένει αόρατος και ασύλληπτος -αλλά η νέμεσή του καραδοκεί

vivlio_XRWMA
Στο βιβλίο «Στη φωλιά του λύκου» το οποίο έγινε ανάρπαστο από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, ο James Patterson τοποθετεί στο επίκεντρο της δράσης τον Alex Cross. Πρόκειται για έναν πρώην ψυχίατρο με εξειδίκευση στις εγκληματικές προσωπικότητες, ο οποίος επιχειρεί μια θεαματική στροφή στην επαγγελματική καριέρα του. Εγκαταλείπει την ιατροδικαστική και την αστυνομία της Ουάσινγκτον για να ενταχθεί στη δύναμη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των ΗΠΑ, το περιβόητο FBI. Εκεί εκπαιδεύεται από την αρχή, σαν νεοσύλλεκτος, με στόχο να υπηρετήσει ως ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών.

Aυτή την Κυριακή το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ του James Patterson «Στη Φωλιά του Λύκου» είναι στο ΘΕΜΑ


Σε μία από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που γέννησε ποτέ η δημιουργική φαντασία του, ο Patterson παρακολουθεί τον Alex Cross ενώ εκείνος περνά τη βασική εκπαίδευση, στην Ακαδημία του Κουάντικο. Ο Cross, όμως, είναι πασίγνωστος στους κόλπους των αμερικανικών διωκτικών αρχών για τις, σχεδόν υπερφυσικές, ικανότητές του να «διαβάζει» το μυαλό των πιο βάρβαρων δολοφόνων και να συμβάλλει καθοριστικά στη σύλληψή τους. Ακριβώς γι’ αυτό, ο Alex Cross καλείται εκτάκτως να αναλάβει δράση σε μια φρικιαστική υπόθεση: Σπείρα απάγει νεαρά και ευπαρουσίαστα άτομα, άντρες και γυναίκες, τα οποία εμπορεύεται μέσω ενός σατανικού και απάνθρωπου δικτύου αγοραπωλησιών λευκής σαρκός. Ο Cross μελετά τις τελευταίες απαγωγές και πολύ γρήγορα συμπεραίνει ότι πίσω από τη σπείρα κρύβεται ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, ο φοβερός και τρομερός «Λύκος». Πίσω από το ψευδώνυμο κρύβεται ένας άνθρωπος που ποτέ κανείς δεν έχει συναντήσει -πόσο μάλλον να τολμήσει να τον εμποδίσει. Ο Alex Cross θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του ενάντια στην πανούργα, αόρατη δύναμη του Απόλυτου Κακού, ρισκάροντας τα πάντα για να σταματήσει τον «Λύκο».

vivlio_IN-ARTICLE
Κλείσιμο


Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το συγκλονιστικό αστυνομικό θρίλερ του James Patterson «Στη φωλιά του λύκου».

James Patterson, ο δημοφιλέστερος συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ όλων των εποχών
Ο χαρακτηρισμός του σαν «ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας στον πλανήτη» δεν είναι σχήμα λόγου και δεν είναι υπερβολή. Διότι ο James Patterson, αθόρυβα και χωρίς να προβάλλεται, απλώς δημοσιεύοντας το ένα μπεστ σέλερ μετά από το άλλο τα τελευταία 45 χρόνια, έχει καταρρίπτοντας μια σειρά από άπιαστα ρεκόρ.

Αν μη τι άλλο, 67 από τα περίπου 200 βιβλία που έχει γράψει ο Patterson έχουν κατακτήσει το επίζηλο Νο.1 στον διάσημο και πλέον έγκυρο κατάλογο ευπώλητων της εφημερίδας New York Times. Το δε σύνολο των αντιτύπων από τα έργα του James Patterson που έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο υπολογίζεται σε 305 εκατ., ένας αριθμός ιλιγγιώδης, ο οποίος ξεπερνά ακόμη και τις πωλήσεις όλων των μυθιστορημάτων που έχουν γράψει, σε ολόκληρη την καριέρα τους τρεις κολοσσοί της σύγχρονης λογοτεχνίας, δηλαδή ο Stephen King, ο John Grisham και ο Dan Brown.

Συνεπώς, ο James Patterson είναι ένα φαινόμενο, μια μηχανή παραγωγής θριάμβων, με κορυφαία σε δημοφιλία μεταξύ των έργων του τη σειρά μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Alex Cross.

Ο Patterson είναι σήμερα 75 ετών, ζάπλουτος όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και εξαιρετικά γενναιόδωρος χορηγός τεράστιων ποσών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει ένθερμα την ανάδειξη νέων ταλαντούχων συγγραφέων. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, από γονείς ιρλανδικής καταγωγής, οι οποίοι ήταν μικρομεσαίοι ως προς την κοινωνική και εισοδηματική τους τάξη, απλοί καθημερινοί άνθρωποι -και εντελώς ανώνυμοι. Αντιθέτως, ο James Patterson θα γινόταν πασίγνωστος, κυριολεκτικά σε ολόκληρη την υφήλιο μέσα από τα έργα της φαντασίας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης