Aυτή την Κυριακή το μπεστ-σέλερ του John Connolly «Οι Πύλες» είναι στο ΘΕΜΑ

Aυτή την Κυριακή το μπεστ-σέλερ του John Connolly «Οι Πύλες» είναι στο ΘΕΜΑ

Μια ιστορία αλλόκοτη, ανάμεσα σε παραμύθι και εφιάλτη, ξετυλίγεται σε ένα αμερικανικό προάστιο, με πρωταγωνιστή ένα μοναχικό παιδί που έρχεται σε σύγκρουση με τους σατανικούς γείτονές του. Ξαφνικά το μέλλον του κόσμου κρέμεται από μια λεπτή κλωστή

XRWMA__23_
Κορυφαίο δείγμα της δημιουργικής φαντασίας και, κυρίως, της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας του John Connolly ως συγγραφέα, «Οι Πύλες» συστήνονται στο κοινό σαν «ένα παράξενο μυθιστόρημα για παράξενους νέους ανθρώπους».
Aυτή την Κυριακή το μπεστ-σέλερ του John Connolly «Οι Πύλες» είναι στο ΘΕΜΑ

Μάλιστα, ο πλήρης τίτλος του βιβλίου είναι «Οι Πύλες της Κόλασης σύντομα ανοίγουν - Προσοχή στο κενό», απηχώντας τη διάθεση του συγγραφέα να απευθύνει πρόσκληση στον αναγνώστη, να τον ακολουθήσει σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις. Ή, μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, εφόσον «Οι Πύλες» είναι ένα συγκλονιστικό θρίλερ. Η πρωτοτυπία του μυθιστορήματος -ή μάλλον το στοιχείο που το καθιστά μοναδικό- είναι ότι πρόκειται για ένα θρίλερ, με όλα τα συστατικά ενός βιβλίου όπου η φαντασία ερωτοτροπεί διαρκώς με το φόβο. Ένα θρίλερ, όμως, για όλη την οικογένεια: Ο John Connolly γράφει με τέτοιο τρόπο ώστε «Οι Πύλες» να συναρπάζουν εξίσου το ενήλικο κοινό, όσο και τους έφηβους αναγνώστες.

Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, αλλά ο Connolly σημειώνει έναν λογοτεχνικό θρίαμβο, δημιουργώντας μια αφήγηση που, εκτός της αγωνίας, των εκπλήξεων κ.λπ. διαθέτει έντονο το στοιχείο του χιούμορ, αλλά και της επιστήμης: Από τη γέννηση του σύμπαντος έως το Σωματίδιο του Θεού, «Οι Πύλες» θυμίζουν μικρή εγκυκλοπαίδεια, καθώς το βλέμμα του Connolly ακολουθεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του κεντρικού ήρωα της ιστορίας, τον Σάμιουελ Τζόνσον.

Ένα παιδί που μεγαλώνει με ελάχιστη προσοχή από το οικογενειακό περιβάλλον του, με μόνη συντροφιά στην αφόρητη μοναξιά το σκύλο του, τον Μπόσγουελ. Ταυτόχρονα, οι γείτονες, με μπροστάρισσα την μοχθηρή κυρία Αμπερνάθι, συνωμοτούν για να σπρώξουν τον Σάμιουελ ως το κατώφλι του ερέβους. Εκεί ακριβώς που οι Πύλες της Κόλασης είναι έτοιμες να ανοίξουν -κάτι που μόνο ο μικρός Σάμιουελ Τζόνσον μπορεί να αποτρέψει.

Κλείσιμο
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το καταπληκτικό θρίλερ του John Connolly «Οι Πύλες».

John Connolly, ο «Ιρλανδός Στίβεν Κινγκ»
IN_ARTICLE__2_

Δημιουργός δεκάδων μυθιστορημάτων μυστηρίου και φαντασίας, ο John Connolly είναι ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς. Τα περισσότερα από τα βιβλία του έχουν κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό και φιγουράρουν συχνά στον κατάλογο των διεθνών best seller, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων.

Ο Connolly είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, χάρη στις μεταφράσεις συναρπαστικών μυθιστορημάτων όπως «Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων», «Ο Μαύρος Άγγελος», «Το βιβλίο των οστών», «Η οργή των αγγέλων» κ.α.

Ένα από τα έργα του John Connolly έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 2009, σαν ταινία υπό τον τίτλο «Κραυγή αγωνίας» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ.

Ο John Connolly γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και σπούδασε αγγλική φιλολογία και δημοσιογραφία. Παράλληλα και προτού αφοσιωθεί στο γράψιμο, δοκίμασε την τύχη του σε διάφορες ευκαιριακές εργασίες, όπως του μπάρμαν, του δημοτικού υπαλλήλου, του σερβιτόρου και του φύλακα σκύλων στο φημισμένο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου. Αφ' ότου κατέκτησε την επιτυχία ως συγγραφέας μυθιστορημάτων, ο Connolly εξακολουθεί να αρθρογραφεί ως δημοσιογράφος σε διάφορες αγγλόφωνες εφημερίδες, να παίρνει συνεντεύξεις κ.λπ. Σήμερα ζει μεταξύ Δουβλίνου και της πόλης Μέιν, στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης