5 αστυνομικά μυθιστορήματα για φέτος το καλοκαίρι

5 αστυνομικά μυθιστορήματα για φέτος το καλοκαίρι

Η καλύτερη παρέα για τις φετινές διακοπές

vivlio-paralia
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ανάγνωση βιβλίων καθώς στις διακοπές μας έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ξεφεύγουμε από τη πίεση της καθημερινότητας.

Επειδή ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που βάλαμε στη βαλίτσα μας βιβλία που δεν διαβάσαμε ποτέ, σας προτείνουμε πέντε αστυνομικά μυθιστορήματα που δεν θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας. Οι περιπέτειες των πρωταγωνιστών κόβουν την ανάσα και η αγωνιώδης πλοκή «κρατάει» τον αναγνώστη αφοσιωμένο μέχρι την τελευταία σελίδα.

ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
ΣΑΜ ΛΟΪΝΤ
(εκδόσεις Ψυχογιός)

vivlio-1
Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Η Λούσι είχε όλα όσα επιθυμούσε: ένα όμορφο σπίτι, έναν αφοσιωμένο σύζυγο, τον Ντάνιελ, και δύο λατρεμένα παιδιά. Όμως ένα πρωί ο χρόνος σταματά. Το ιστιοπλοϊκό τους εντοπίζεται ακυβέρνητο να παραδέρνει στα ανοιχτά. Ο Ντάνιελ έχει εξαφανιστεί και εκείνη αρχίζει να αναρωτιέται μήπως ήταν ο σύζυγός της που πήρε το σκάφος τους και βγήκε στη θάλασσα; Αν αυτό ισχύει, πού μπορεί να βρίσκεται τώρα;

Ενώ ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας δυσκολεύει την επιχείρηση διάσωσης, η Λούσι σιγά σιγά λύνει τον γρίφο του τι συνέβη. Και ανακαλύπτει κάτι που θα τη βυθίσει σε έναν εφιάλτη χειρότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί. Όπου κι αν βρίσκεται ο άντρας της, δεν είναι μόνος του. Μαζί με εκείνον αγνοούνται και τα παιδιά της.

ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ
ROMY HAUSMANN
(εκδόσεις Μεταίχμιο)

vivlio-2
Κλείσιμο
ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΣΑΝ ΘΕΟΣ

Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα. Η ζωή της Λένας και των δύο παιδιών της ακολουθεί αυστηρούς κανόνες: γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα ακολουθούν ευλαβικά ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο πατέρας μεριμνά για την τροφή, τους προστατεύει από τους κινδύνους του έξω κόσμου και φροντίζει να έχουν πάντα τα παιδιά του μια μητέρα- όποιο κι αν είναι το κόστος.

Αλλά μια μέρα η μητέρα καταφέρνει να αποδράσει. Και τότε ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης. Διότι πολλά δείχνουν ότι ο πατέρας θέλει πάση θυσία να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Η αστυνομία μαζί με την οικογένεια της Λένας προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Τι απ' όλα συμβαίνει πραγματικά και τι είναι προϊόν παράνοια;

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ
JULIE CLARK
(εκδόσεις Διόπτρα)

vivlio-3
ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Εμβαθύνει στον ψυχισμό και στα κίνητρα δύο γυναικών, αλλά και στην ακλόνητη αποστολή τους να απονείμουν δικαιοσύνη για το παρελθόν και να γράψουν ξανά το μέλλον. Διαφορετικά ονόματα της ίδιας γυναίκας, ανάλογα με την πόλη στην οποία βρίσκεται, ανάλογα με τη δουλειά που κάνει.

Η Μεγκ είναι μια επαγγελματίας απατεώνισσα η οποία αλλάζει τον εαυτό της προκειμένου να γίνει αυτή που πρέπει κάθε φορά. Φοιτήτρια. Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης. Κτηματομεσίτρια. Όμως τίποτα πάνω της δεν είναι αληθινό. Σε πλευρίζει και σου λέει αυτό ακριβώς που θέλεις να ακούσεις. Και όταν τελειώσει μαζί σου, έχεις χάσει τα πάντα.

Η Κατ Ρόμπερτς περιμένει δέκα ολόκληρα χρόνια τη γυναίκα που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της. Και τώρα που εκείνη γύρισε, η Κατ το έχει βάλει σκοπό να την ξεσκεπάσει. Καθώς, όμως, οι δυο τους έρχονται κοντά, αρχίζουν να κλονίζονται όσα πίστευε τόσα χρόνια η Κατ.

ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
(εκδόσεις Μίνωας)

vivlio-4
Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ
ΧΟΣΕ ΚΑΡΛΟΣ ΣΟΜΟΘΑ
(εκδόσεις Πατάκη)

vivlio-5
Αγγλία, 19ος αιώνας. Η έμπειρη νοσοκόμα Ανν ΜακΚάρεϋ, απογοητευμένη από τη ζωή στο Λονδίνο και από μία θυελλώδη συναισθηματική σχέση, δέχεται να αναλάβει τη φροντίδα ενός ασθενούς σε μια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στο Σάουθσι, στην παράκτια πόλη του Πόρτσμουθ. Για κάποια με τα δικά της προσόντα, η δουλειά δεν μπορεί παρά να είναι πανεύκολη.

Όμως αυτό που βρίσκει δεν είναι αυτό που περίμενε: Ο «κύριος Χ», ασθενής, όπως τον αποκαλούν όλοι, καθώς κανείς δε φαίνεται να γνωρίζει το όνομά του, διαθέτει το σπάνιο προσόν να αναλύει τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες και να ανακαλύπτει τα πιο κρυφά μυστικά όσων τον περιστοιχίζουν (ίσως γι’ αυτό και όλοι τον φοβούνται), συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Ανν.

Σ’ αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί ένας νεαρός γιατρός ονόματι Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Μόνο η Ανν και ο δόκτορας Ντόυλ μοιάζουν ικανοί να αποκωδικοποιήσουν τους γρίφους του αινιγματικού κυρίου Χ. Και καλύτερα να το κάνουν το συντομότερο, γιατί εκεί φαίνεται να βρίσκεται το κλειδί για τις δολοφονίες που αρχίζουν να συνταράζουν την πόλη του Πόρτσμουθ, με τα προκλητικά θεατρικά έργα και το υπόγειο δίκτυο παράνομων θεάτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης