Αυτή την Κυριακή, Tο αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ του Dean Koontz «60 ώρες» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, Tο αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ του Dean Koontz «60 ώρες» είναι στο ΘΕΜΑ

Ένας κοινός, αθώος άνθρωπος ξαφνικά βλέπει τη ζωή του να μετατρέπεται σε κόλαση. Η απαγωγή της συζύγου του ανοίγει την αυλαία για μια σειρά από εφιαλτικά επεισόδια που τον βυθίζουν όλο και περισσότερο στην απελπισία. Υπάρχει τρόπος να σωθεί -αλλά πρέπει να τον ανακαλύψει μέσα σε μόλις δυόμιση ημέρες.

BOOK-XRWMA
Η προσωπικότητα του Μιτς Ράφερτι δεν έχει τίποτα το αλλόκοτο -ούτε καν αξιοπρόσεκτο: Είναι ένας συνηθισμένος κηπουρός, με την καθημερινή του ρουτίνα να περιλαμβάνει την περιποίηση κήπων για λογαριασμό των πελατών του. Κάποια μέρα όμως, χτυπά το κινητό του τηλέφωνο -και όχι από κάποιον νέο πελάτη. Μια βαριά, σκληρή ανδρική φωνή ενημερώνει τον Μιτς ότι η αγαπημένη του γυναίκα, η Χόλι, κρατείται ως όμηρος από απαγωγείς. Οι οποίοι απαιτούν λύτρα 2 εκατ. δολαρίων. Αυτή είναι η αρχή της απίστευτης περιπέτειας για τον Μιτς Ράφερτι, ο οποίος δεν είναι αναγκασμένος μόνο να πετύχει κάτι που μοιάζει ανέφικτο, δηλαδή να συγκεντρώσει το κολοσσιαίο ποσό προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της Χόλι. Ο Dean Koontz, επιδεικνύοντας την απαράμιλλη ικανότητά του να παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα «τρενάκι του τρόμου», με αλλεπάλληλες εκπλήξεις και ανατροπές, παρουσιάζει τον Ράφερτι σαν έναν μαγνήτη μπελάδων. Από το τηλεφώνημα του άγνωστου άνδρα και την ανακοίνωση ότι η Χόλι έχει πέσει θύμα απαγωγής, ο Μιτς Ράφερτι αναγκάζεται να αποκρύπτει την αλήθεια, να κρύβει στοιχεία και πειστήρια -ακόμη και ένα πτώμα. Όμως, ο ήρωας που έχει πλάσει ο Dean Koontz θα μπορούσε να είναι ο καθένας, οποιοσδήποτε σκοντάφτει σε μια συμφορά και προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα ζωής και θανάτου. Ο Μιτς ξέρει ότι δεν έχει πολλές επιλογές: Τα δύο εκατομμύρια δολάρια είναι ένα εξωφρενικό ποσό, αλλά εκείνος είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να το βρει. Δεν ξέρει πώς, ξέρει μόνο το γιατί: Διότι αγαπάει τη γυναίκα του πιο πολύ και από την ίδια τη ζωή του. Και θα κάνει τα πάντα για να το αποδείξει -μετρώντας αντίστροφα τις 60 ώρες της προθεσμίας.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το συναρπαστικό μυθιστόρημα «60 ώρες» του Dean Koontz

BOOK-PHOTO-KOONTZ


Dean Koontz, ένας συγγραφέας-σούπερ σταρ, με πωλήσεις 500 εκατ. βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

Έχει γράψει πάνω από 120 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατακτήσει τον χαρακτηρισμό του best-seller, με δεκάδες εξ αυτών στο Νο.1 της σχετικής λίστας των New York Times. Οι συνολικές πωλήσεις όλων των έργων του αγγίζουν τον ιλιγγιώδη αριθμό των 450 εκατομμυρίων αντιτύπων, καθώς έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Ωστόσο, η ασταμάτητη συγγραφική παραγωγή του Dean Koontz και η ασίγαστη πνευματική του ανησυχία, τον έχουν οδηγήσει στο να εφεύρει διάφορες εναλλακτικές περσόνες, λογοτεχνικούς «σωσίες», οι οποίοι υπογράφουν και αυτοί τα δικά τους βιβλία.

Κι έτσι, ο Dean Koontz, δεν είναι απλώς ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς. Είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο -και όχι μόνο λόγω της τεράστιας δημοφιλίας του, αλλά και του ξεχωριστού στιλ γραφής. Ο Koontz πειραματίζεται διαρκώς, εμπλουτίζοντας το είδος του θρίλερ με κάθε είδους στοιχεία από άλλες λογοτεχνικές κατηγορίες, όπως τα βιβλία φαντασίας (επιστημονικής και μη), μυστηρίου, τρόμου -ακόμη και κοινωνικής σάτιρας.

Σήμερα ο Dean Koontz είναι 76 ετών και εξακολουθεί να γράφει μετά μανίας. Ως συγγραφέας-σούπερ σταρ παραχωρεί τακτικά συνεντεύξεις, στις οποίες αναφέρεται, χωρίς κανένα ταμπού, στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και πώς ορισμένες τραυματικές εμπειρίες διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και τη σκέψη του. Συγκεκριμένα, ο Koontz πιστεύει ότι «η δημιουργική ενέργεια και η αντοχή μου, οφείλονται στο τι σήμαιναν τα βιβλία για εμένα όταν ήμουν μικρός. Η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και πολύ συχνά κατέφευγε στη βία. Τα βιβλία για εμένα ήταν ταυτόχρονα μια απόδραση από όλα αυτά, αλλά και ένα μάθημα ότι η ζωή μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που εγώ ζούσα. Στα βιβλία βρήκα τη θέληση να αλλάξω το πεπρωμένο μου. Σε αυτά συνειδητοποίησα ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις -και δεν νομίζω πως έπαψα ποτέ να σκέφτομαι έτσι. Ποτέ δεν έπαψα να μαγεύομαι από τα βιβλία και από τη δύναμη που κρύβουν στις σελίδες τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης