Bookfriends.gr: Όλες οι απόψεις για το βιβλίο βρίσκονται εδώ!

Bookfriends.gr: Όλες οι απόψεις για το βιβλίο βρίσκονται εδώ!

bookfriands-0
Ποιος δεν ψάχνει σήμερα για κριτικές πριν αγοράσει κάτι; Ακόμα και η άποψη ενός φίλου είναι πολύτιμη πριν μία αγορά. Το internet έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αυτό το φαινόμενο και έχει μετατραπεί στο απόλυτο εργαλείο για να ακούσεις τις απόψεις άλλων χρηστών και να προχωρήσεις τελικά σε μία αγορά. Ή μπορεί να είσαι εσύ αυτός ο άνθρωπος που ρωτά ο περίγυρός του πριν αποφασίσει να πατήσει «Προσθήκη στο καλάθι». Όπως και να έχει το πράγμα, ένα είναι σίγουρο: οι ειλικρινείς κριτικές έχουν αξία για έναν πιθανό αγοραστή. Για τα περισσότερα προϊόντα ή υπηρεσίες θα βρεις αρκετές πλατφόρμες αξιολόγησης εκεί έξω. Με το βιβλίο όμως τι γίνεται;

Εντάξει, υπάρχει το goodreads, αλλά, μετά από αυτό; Η ελληνική βιβλιο-κοινότητα δεν είχε ποτέ ένα πραγματικά δικό της μέρος όπου μπορεί για να ανταλλάξει απόψεις, να διαβάσει κριτικές και να συζητήσει για τα αγαπημένα και… όχι και τόσο αγαπημένα της βιβλία. Όχι πια! Τώρα το ελληνικό αναγνωστικό κοινό απέκτησε το δικό του σημείο συνάντησης, το Bookfriends.gr!

Είτε είσαι εσύ ο βιβλιοφάγος φίλος στον οποίο απευθύνεται η παρέα για απόψεις, είτε αναζητάς το επόμενό σου βιβλίο και θες να διαβάσεις κριτικές από απλούς αναγνώστες για αυτό, το Bookfriends είναι η ιστοσελίδα που έψαχνες τόσο καιρό. Σε αυτή αποτυπώνονται αληθινές απόψεις και έτσι αποκτάς μία ρεαλιστική εικόνα για έναν τίτλο. Και όπως η σελίδα βοηθά εσένα με τις κριτικές της, έτσι μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, αφήνοντας το δικό σου review.

Βάζοντας τα αστεράκια που αξίζουν σε ένα βιβλίο και γράφοντας λίγα λόγια για αυτό, έφτασες αμέσως-αμέσως στο επίπεδο του Rookie. Τι είναι αυτό; Το Bookfriends για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή με αξιολογήσεις έχει δημιουργήσει ένα σύστημα με badges για τους χρήστες. Όσο πιο πολλά reviews αφήνεις τόσο θα ανεβαίνει ο βαθμός. Υπάρχουν 5 levels τα οποία μπορείς να φτάσεις: Rookie, Lover, Expert, Genius και Guru. Για να γίνεις Guru πρέπει να αφήσεις πάνω από 250 κριτικές. Τα badges αυτά δεν είναι μόνο μία τυπική αναγνώριση της προσφοράς σου στην κοινότητα, κρύβουν έναν ακόμα χαρακτήρα επιβράβευσης από πίσω. Κάθε επίπεδο θα συνοδεύεται και από κάποια επιπλέον οφέλη όπως προσφορές ή άλλες εκπλήξεις για τα μέλη που φτάνουν σε αυτό.

Το Bookfriends μπορεί να είναι live μόλις τρεις μήνες, αλλά φιλοξενεί ήδη 35.000 reviews αληθινών αναγνωστών και περιλαμβάνει 300.000 βιβλία, 105.000 συγγραφείς, 6.000 εκδότες & 75 κατηγορίες βιβλίων. Οπότε, μπορείς άνετα να φτάσεις το επίπεδο του Guru αν το διάβασμα είναι το αγαπημένο σου χόμπι. Απλώς μπες στο Bookfriends.gr και ξεκίνα άμεσα να αφήνεις κριτικές σε βιβλία που έχεις διαβάσει.

Δημιουργώντας ένα προφίλ στο Bookfriends, μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα από το να αφήσεις κριτικές. Αρχικά, μπορείς να αναγνωρίσεις την αξία άλλων κριτικών κάνοντάς τους like. Η εμπειρία εμπλουτίζεται σημαντικά και από τα social features της πλατφόρμας. Μπορείς για παράδειγμα να επικοινωνήσεις με άλλους αναγνώστες, ή να κάνεις follow πράγματα που σε ενδιαφέρουν, όπως ένα βιβλίο, έναν συγγραφέα ή έναν εκδότη.

Τα χαρακτηριστικά του Bookfriends δείχνουν ξεκάθαρα πως η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, οι οποίες δεν καλύπτονταν πουθενά αλλού μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και η πλατφόρμα φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε έναν πολύτιμο φίλο για κάθε άνθρωπο που αγαπά το βιβλίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης