Τα must βιβλία των διακοπών

Τα must βιβλία των διακοπών

Κάθε εποχή προσφέρεται για διάβασμα, το καλοκαίρι όμως ειδικά, η ηλιοθεραπεία στην παραλία κάτω από την ομπρέλα ή η ξεκούραση στη σκιά ενός δέντρου κάνουν την ανάγνωση ενός καλού μυθιστορήματος μια απολαυστική αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία.

NATIVE_NF_BOOKS_4
Η λογοτεχνία είναι το απαραίτητο συστατικό ενός γεμάτου καλοκαιριού. Ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα βιβλία στις αποσκευές μεταφράζεται σε αντίστοιχα ταξίδια του νου και της φαντασίας, αλλά πολύτιμες γνώσεις για την ανθρώπινη φύση. Τα μυθιστορήματα με δυνατούς χαρακτήρες και καλά ανεπτυγμένους ήρωες μας προσφέρουν την ευκαιρία γνωριμίας με ξεχωριστούς ανθρώπους που, ίσως, ποτέ δεν θα συναντούσαμε στη ζωή μας, αλλά μας αποκαλύπτουν και μια παράλληλη ερμηνεία της Ιστορίας και του ανθρώπινου ψυχισμού.

Με το πνεύμα, αυτό, από την πλούσια συγκομιδή βιβλίων στο πολύ πρακτικό pocket size του εκδοτικού οίκου Μεταίχμιο, που διατίθενται από αυτή την εβδομάδα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε όλα τα καταστήματα Lidl Ελλας, επιλέγουμε βιβλία για μικρούς και μεγάλους, και σας τα προτείνουμε για να είναι αυτό το καλοκαίρι, ένα μακρύ καλοκαίρι γεμάτο συναρπαστικά αναγνώσματα.

Μάκβεθ - Jo Nesbo
Το πάθος για εξουσία και ένα διαταραγμένο μυαλό είναι τα βασικά συστατικά ενός συγκλονιστικού θρίλερ που βασίζεται στο ομότιτλο σαιξπηρικό έργο και φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σύγχρονου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας του αποκαλούμενου και ροκ σταρ του νουάρ.

Η τριλογία της Νέας Υόρκης - Paul Auster
Για πρώτη φορά σε έναν τόμο οι τρεις ιστορίες που καθιέρωσαν τον Paul Auster ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς. Αποτελείται από τρεις ιστορίες οι οποίες διαπλέκονται αριστοτεχνικά μεταξύ τους, όπου η αναζήτηση στοιχείων από έναν ντετέκτιβ οδηγεί σε εξαιρετικές συμπτώσεις, που ανάγουν τελικά την απλή παρακολούθηση ενός «υπόπτου» σε μια σπουδή της ανθρώπινης φύσης.

Ο διάβολος μόνο ξέρει - Ian Rankin
Αυτή η φορτισμένη, σκοτεινή και εξαιρετικά δουλεμένη ιστορία διαθέτει πολλά στοιχεία που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό οπαδό του επιθεωρητή Ρέμπους, του ήρωα που έκανε διάσημο τον Σκοτσέζο συγγραφέα. Με το χαρακτηριστικό μείγμα σπιρτάδας και αστυνομικής πλοκής, βιβλίο αποτελεί μία ακόμα απόδειξη των ικανοτήτων του Rankin, που σε αναγκάζει να το διαβάζεις απνευστί.

Κινέζικοι ψίθυροι - Arne Dahl
Ο νέος εκπρόσωπος της σκανδιναβικής σχολής του νουάρ δημιουργεί ένα αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Ο Dahl έχει δημιουργήσει τη δική του «σχολή», συνδυάζοντας αριστοτεχνικά διεθνείς δολοπλοκίες, Μαφία, διαφθορά, κατασκοπεία, σασπένς και υψηλή λογοτεχνία.

Τα Παλιά Ασήμια - Μαίρη Κόντζογλου
Κλείσιμο
Μια μεγαλειώδης ιστορία για τις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και τους αλησμόνητους έρωτες, από μια πολύ ικανή συγγραφέα που δίνει νέα διάσταση στο ιστορικό μυθιστόρημα. Για τη γεμάτη θρύλους και παραδόσεις Καππαδοκία, για τον ξεχασμένο ελληνισμό στις εσχατιές της Ανατολίας, για τον έρωτα που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους θα βρείτε τη σειρά παιδικών βιβλίων «Ο Τίμος» (Ο Τίμος στον παππού και στη γιαγιά, Ο Τίμος στο αγρόκτημα, Ο Τίμος πηγαίνει στη θάλασσα), αλλά και τη σειρά παιδικών βιβλίων «Παιχνίδια για το καλοκαίρι», που αφορά εκπαιδευτικά βιβλία με ήρωες της Disney, δημιουργικά παιχνίδια και αυτοκόλλητα που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών (προνήπιου, νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού). Επίσης, διατίθενται και παιδικά βιβλία της Disney (Περιπέτειες με τον Μίκυ, Περιπέτειες με τη Μίννι, Η Λαίδη και ο Αλήτης, Ψυχρά και Ανάποδα 2 -Το μεγάλο ταξίδι).

Ανακαλύψτε την πλήρη συλλογή στα καταστήματα Lidl Ελλας, που περιλαμβάνει κλασικά, αστυνομικά, ελληνική πεζογραφία αλλά και δοκίμια, από κορυφαίους και καταξιωμένους συγγραφείς και επωφεληθείτε των πολύ χαμηλών τιμών για να εντρυφήσετε στις πιο συναρπαστικές σελίδες της μοντέρνας λογοτεχνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης