«Escape»: Έργα από ξύλο, γυαλί και πηλό για την περιπέτεια των προσφύγων

«Escape»: Έργα από ξύλο, γυαλί και πηλό για την περιπέτεια των προσφύγων

Η περιπλάνηση και η αναζήτηση της ελπίδας μέσα από μια διαφορετική, καλλιτεχνική ματιά

escape51
«Στην ανθρωποκεντρική έκφραση των έργων μου κεντρική θέση έχει η μορφοποίηση μιας περιοχής του υποσυνείδητου με προσωπεία που, σε συμβολισμούς και φαντασιακή ανάλυση, εμφανίζουν την περιπέτεια της περιπλάνησης. Η περιπλάνηση αυτή, σε μια σειρά έργων με τίτλο Escape, εμφανίζει τις ανθρώπινες μορφές μέσα στην προσπάθεια να βιώσουν το καλύτερο, να βρουν στην ελπίδα τον καλύτερο σύντροφο του ταξιδιού» αφηγείται για το έργο του ο δημιουργός, Κωνσταντίνος Κόντος.



Η εικαστική του τέχνη αρχίζει από το 1998. «Άνθισε» στην Ιταλία και εξελίχθηκε στην πορεία του χρόνου με εκθέσεις σε διαφορά μέρη του κόσμου. Ο ίδιος, επιχειρώντας να αποδώσει έναν χαρακτηρισμό στην τεχνοτροπία του, χρησιμοποιεί τον όρο «αφαιρετικός φαντασιακός εξπρεσιονισμός».



Κλείσιμο
Στα έργα του για τους πρόσφυγες και την περιπλάνησή τους, ο Κωνσταντίνος Κόντος, ειδικός νευρολόγος στο επάγγελμα, χρησιμοποιεί γυαλί, πηλό και ξύλο, για να «μιλήσει» μέσα από την τέχνη του για θάλασσες «που σε παγιδεύουν σε μια άβυσσο, με τιτάνια προσπάθεια να σωθείς». «Εκεί» μας λέει, «θα ενωθούν οι μορφές, για να μπορούν να βρουν καταφύγιο και να κάνουν όνειρα για το μέλλον, εκεί θα βρεθούν να αναζητήσουν την ελπίδα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης