Εκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Λεβέντη

zografos1

Παρουσιάζονται  έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί

Μέχρι τις 30 Μαρτίου στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης θα φιλοξενείται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Λεβέντη. Παρουσιάζονται έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί. Σπίτια, καράβια, θάλασσα, βράχια, νύχτα, λιμάνια, πανιά, σύνεφα.


Εικόνες, συνοθύλευμα όλων αυτών που κινούνται νωχελικά το βράδυ καθώς φυσάει ένας ελαφρύς δροσερός άνεμος που παίρνει τα πανιά από καράβια και σπίτια και τα κάνει σύνεφα.Άλλα φεύγουν και αποκτούν δομή, άλλα μένουν, σφιχταγγαλιάζουνε τα βράχια και τα βαριά σιδερένια σκαριά. Έτσι γερά αγκυρωμένα μένουν σταθερά.


Η προσέγγιση αυτή είναι τόσο υποκειμενική όσο και αντικειμενική, με αναφορές σε θέματα πραγματικότητας, που έχουν μεταφερθεί στον καμβά με ονειρική αντίληψη, με επιθυμίες, αισθήσεις, μνήμες.


Όλα αναμιγνύονται στην δίνη του προσωπικού χρόνου, που δείχνει εμπειρίες και αναμονές. Κυριαρχία της δομής, με εντάσεις και αντιθέσεις, χωρίς εξομαλύνσεις, με υπαινιγμούς ανθρώπινης παρουσίας τα ηλεκτρικά φώτα στο λιμάνι και στα μικρά παράθυρα των μεγάλων πλοίων.


Αργυρώ Λεβέντη

Ζωγραφική: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ),
με καθηγητές τους Νίκο Νικολάου και Γιάννη Μόραλη.
Κεραμική: Εργαστήριο κεραμικής της ΑΣΚΤ Αθήνας με καθηγητή των Κώστα Γεωργίου.
Ψηφιδωτό: Ravenna, Ιταλία.
Κόσμημα: Ιδιωτικά μαθήματα με δάσκαλο τον Δημήτρη Νικολαίδη.


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 14.30 / ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

zpgrafos2

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191014115801_Mina-Papatheodorou-Valyraki

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής, η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο Women in the Arts, a dialogue about Nature and Environment.

paint05

Ο Γιάννης Ζαχαράκης και η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Άκρες του Νότου" στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου.