«Εικόνες χωρίς Ορίζοντα»: Μία μίνιμαλ έκθεση ζωγραφικής στο Trii Art Hub

«Εικόνες χωρίς Ορίζοντα»: Μία μίνιμαλ έκθεση ζωγραφικής στο Trii Art Hub

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τεχνης Μαρίνα Γκόντα - Στις 14 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι της 21/11

chara_matzouranaki
Με έργα, ως επί το πλείστον, αφαιρετικά και μίνιμαλ, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, η ομαδική έκθεση με θέμα «Εικόνες χωρίς Ορίζοντα», στο Trii Art Hub.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής εικαστικοί καλλιτέχνες :

Άννα Αντάρτη, Δέσποινα Ασλανιδου, Ζαχαρούλα Bongard, Aργυρή Βασιλάκου, Κωνσταντίνος Βερούτης, Φούλα Θαλασσινού, Ειρήνη Κάνα, Δέσποινα Καραντάνη, Ιωάννα Καρδιακού, Αρετή Κλουτσινιωτη, Σπύρος Κοντούλης, Ιρίνα Κουζμένκο, Μαρικίτα Μανωλοπουλου, Ευσταθία Μωραΐτου, Χαρά Μαντζουρανάκη, Γιώργος Μαργέλης, Ζωή Νικιτάκη, Γιάννα Ξανθοπούλου, Ειρήνη Παγώνη, Πόπη Πανοπούλου, Σοφία Παπαδοπούλου, Γεωργία Παράσχη, Γιώργος Παρτσινέβελος, Νίκος Παύλου, Άννα Πήττα, Κατερίνα Ριμπατσιού, Δημήτρης Ρίμπας, Hanna Schibel, Γιάννης Τζομάκας, Αστέριος Τόρρης, Νάνσυ Φλόκα, Εfi Funck, Δημήτρης Φωτίου.

Screenshot_2018-11-13-04-28-41


Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τεχνης Μαρίνα Γκόντα, η οποία μεταξύ των άλλων, γράφει για την έκθεση: «η πολιτική διάσταση των Αφαιρετικών έργων της Τέχνης εκφράζεται άλλοτε με την συμβολική χρήση σκοτεινών χρωμάτων, που δηλώνουν θλίψη, πόνο ή καταπίεση και άλλοτε ζωηρών, που εκφράζουν ψυχικό αναβρασμό και διέγερση συναισθημάτων. Έργα τα οποία δίνουν το δικαίωμα στην Εικαστική Τέχνη να συμπεριφέρεται χωρίς να εξηγεί, να είναι ακριβώς τόσο αφηρημένη, όσο τα γράμματα και οι ήχοι».

Η τέχνη του ελάχιστου ή αλλιώς Μινιμαλισμός εκφράζεται από τους εικαστικούς, με την απόρριψη των περιττών στοιχείων, με συνύφανση ρεαλιστικών σκηνών, με γεωμετρικά σχήματα ή με ανάπτυξη αρχιτεκτονικών δομημένων διαστάσεων. «Εργα αυτόνομα που η απουσία θέματος από την οπτική πραγματικότητα ενισχύει την αυτοαναφορά τους» σύμφωνα με τον Clement Greeberg.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα με Παρασκευή 12.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή 12.00 – 21.00

Κλείσιμο
Trii Art Hub, Δράκου 9, 11742 Κουκάκι. Σταθμός Μετρό Συγγρου Φιξ, τηλ. 210 9210333

ekth
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης