West Side Μοuntains Doc Fest: Ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου

festival_axeloos

Από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου - Μεγάλη γιορτή σε συνεργασία με το River Party που θα ακολουθήσει όλη τη νύχτα

Ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου (ντοκιμαντέρ) ξεκινά στα χωριά της Κοιλάδας του Αχελώου και της Ορεινής Άρτας. Η βασική σκέψη και πρόθεση ήταν, και είναι, να γίνει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, στην κυριολεκτικά πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης, που δεν θα υπήρχε περίπτωση ακόμη και να φανταστεί κανείς, ότι μπορούσε να βρει πρόσβαση και να γίνει πραγματικότητα.

Σε αυτή την πρώτη χρονιά το West Side Μοuntains Doc Fest πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου σε έξι διαφορετικά χωριά της περιοχής. Τα χωριά αυτά είναι κατά σειρά προβολής τα Μηλιανά, το Διάσελο, η Άνω Πέτρα, Σκουληκαριά,η Καλεντίνη, και η Κοιλάδα του Αχελώου κοντά στο χωριό Γρέβια που θα γίνει και η απονομή των βραβείων δίπλα στην κοίτη του Αχελώου, του υπέροχου αυτού ποταμού και θα επακολουθήσει μεγάλη γιορτή σε συνεργασία με το River Party που θα ακολουθήσει όλη τη νύχτα αλλά και την ημέρα που ακολουθεί. Τα θέματα των ταινιών θα είναι ιστορικά, πολιτιστικά, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκπαιδευτικά, περιβαλλοντολογικά, εργασιακά, αγροτικά, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Το φεστιβάλ θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους.

festival_axeloos


Το πρόγραμμα των προβολών 

6 Αυγούστου Μηλιανά
7 Αυγούστου Διάσελο
8 Αυγούστου Άνω Πέτρα
9 Αυγούστου Άνω Καλεντίνη
10 Αυγούστου Σκουληκαριά
11 Αυγούστου Κοιλάδα Αχελώου (Γρέβια)
Η ώρα έναρξης των βραδινών προβολών είναι 20:30
Οι πρωϊνές προβολές θα γίνονται καθημερινά στην έδρα του Φεστιβάλ τη Σκουληκαριά.

Βραβεία

1. Μεγάλο Βραβείο
2. Βραβείο σκηνοθεσίας
3. Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

WSM DOC FEST TRAILER LAST


Κάθε νικητής θα λάβει σαν βραβείο περγαμηνή και ένα αγαλματίδιο, έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη, ειδικά φιλοτεχνημένο για το φεστιβάλ West Side Mountains Doc Fest. Πέρα από τα βραβεία αυτά οι νικητές θα πάρουν και από ένα συλλεκτικό ρολόϊ.

Η οργάνωση στηρίζεται οικονομικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και άλλους φορείς. Τη διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο συνθέτης και σκηνοθέτης Νίκος Παπακώστας.

Δείτε πλάνα από την Κοιλάδα του Αχελώου

WSM DOC FEST TRAILER  3 b

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xroma_mouseio

Η συλλεκτική σειρά «Τα αριστουργήματα της Τέχνης - Μουσεία του Κόσμου» με τα μεγαλύτερα μουσεία: Λούβρο (Παρίσι), Βρετανικό Μουσείο (Λονδίνο), Ουφίτσι (Φλωρεντία), Ερμιτάζ (Αγία Πετρούπολη), Μουσεία του Βατικανού (Ρώμη), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αθήνα) είναι από αυτή την Κυριακή στο ΘΕΜΑ.

5
class_arthro_2

“Μasterclass”. Το θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70 ( 71/72) ανεβαίνει στο νέο "Μικρό Χορν" (πρώην Αμιράλ) από τις 7 Νοεμβρίου. Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας θα απολαύσουμε τη Μαρία Ναυπλιώτου σε σκηνοθεσία του Οδυσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη.

unnamed

Η ζωγραφική της, αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση, αυτού του καταναλωτικού τρόπου ζωής, που αναπαράγει ευκαιριακά πρότυπα, ενώ συχνά με περιπαικτική διάθεση ξορκίζει μέσα από τα έργα της, τις αντινομίες και την απουσία του νοήματος, μέσα σε αυτό το εξεζητημένο σκηνικό

dafnis

Στην έκθεση παρουσιάζονται μερικές από τις πιο γνωστές εικονογραφήσεις του, όπως τα Ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, η «Οδύσεια» του Καζαντζάκη, η Ινδία, καθώς και για τη Λυσιστράτη, το λεύκωμα «Λυρικά», καθώς και τα σχέδια για το βουκολικό μυθιστόρημα «Δάφνης και Χλόη»