Στην Ελλάδα το Ido Portal με τον Κωνσταντίνο Μωραϊτη

km2

Πρωτοποριακή μέθοδος κίνησης

Τον γνωρίσαμε ως τον Έλληνα της φημισμένης ομάδας DV8 Physical Theatre του Λονδίνου, δημιούργημα του Αυστραλού Λόιντ Νιούσον, που αποτελεί βασικό εκφραστή του σωματικού θεάτρου, συνδυάζοντας στις παραστάσεις -με έντονα φορτισμένα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα- λόγο και κίνηση.


Ο λόγος για τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μωραΐτη, που ένα χρόνο μετά φέρνει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ένα νέο είδος κίνησης. Το Ido Portal Movement Culture
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πάντρεμα capoeira, ακροβατικών, calisthenics και κινησιολογία ζώων που μας θυμίζει τις δυνατότητες του σώματος μας.
“Με το Ιdo Portal μαθαίνεις να σκέφτεσαι το σώμα σου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ανάπτυξη ευλυγισίας, ισορροπίας, στήριξης χεριών, κινησιολογία εδάφους, παιχνίδια με μπαλάκια του τένις κ.α. Χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς για την ανάπτυξη των συστημάτων μας - αρθρώσεις, μυϊκή μάζα, νευρικό σύστημα και πνεύμα- προσαρμόζουμε και επεκτείνουμε τα κινησιολογικά μας όρια. ” λέει στο protothema.gr o Kωνσταντίνος Μωραϊτης, επισημαίνοντας πως : “Η μέθοδος αυτή προκύπτει από τη σύγχρονη μεταβολή στη φυσιολογία του ανθρώπου που μας απομακρύνει από την κίνηση και τη φυσική κατάσταση μας”.


Το Ido Portal είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος κίνησης που συνδυάζει την τετραπλευρική και τη γειωμένη κίνηση με στοιχεία διαφόρων κινησιολογικών ρευμάτων για να δημιουργήσει μια απαιτητική, πολυεπίπεδη και ρευστή σωματικότητα.

KM3Δείτε ενα σχετικό βίντεο


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsok00

Ο Κώστας Τσόκλης μιλάει στο «Gala» για την Τέχνη και τη σχέση του με αυτή, για την κόρη του και τη θέση που είχαν οι γυναίκες στη ζωή του, αλλά και το περιστατικό που αποτέλεσε την αιτία για το «διαζύγιό» του με τον Ιόλα

191014115801_Mina-Papatheodorou-Valyraki

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής, η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο Women in the Arts, a dialogue about Nature and Environment.

paint05

Ο Γιάννης Ζαχαράκης και η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Άκρες του Νότου" στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου.