Έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Odyssey» από το Νίκο Κανάκη

Έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Odyssey» από το Νίκο Κανάκη

Η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από τη θάλασσα και τον άνθρωπο

Έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Odyssey» από το Νίκο Κανάκη
Με υλικά τα διάσημα μάρμαρα από την Πάρο και από το Διόνυσο, ο Νίκος Κανάκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση γλυπτών Odyssey στο Piree Κάστορος 78, στον Πειραιά.

Η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από τη θάλασσα και τον άνθρωπο. Έχει πολλές επιρροές από την αρχαία κυκλαδίτικη τέχνη, όπου το λιτό των μορφών «ελαφραίνουν» στο μάτι το βάρος του μαρμάρινου υλικού. Οι δημιουργίες έχουν γίνει με έμπνευση και αφορμή τον μύθο του Οδυσσέα.

Κλείσιμο


Ο Κανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1969. Ασχολήθηκε από νωρίς με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στη σχολή Πλάκα και φοίτησε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού εντρυφώντας στην τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα φόρμας και ελεύθερου σχεδίου στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.



Σπούδασε γραφιστική διακόσμηση στην ΑΚΤΟ και μπήκε στο χώρο της διαφήμισης το 1993 ως illustrator. Απασχολούμενος στη διαφήμιση έφτασε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και δουλειές του έχουν βραβευτεί από το φεστιβάλ διαφήμισης Ermis Awards. Ίδρυσε την Greenmind Advertising που δραστηριοποιείται στην επικοινωνία, ειδικά στην πράσινη ανάπτυξη και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.



Από το 2006 ασχολείται με τη γλυπτική και παρακολούθησε αντίστοιχα μαθήματα στα εργαστήρια του Μουσείου Περαντινού. Εκεί μυήθηκε στη γνώση του μαρμάρου και στη χύτευση, την ανάλυση της φόρμας και του φωτός, καθώς και στην επεξεργασία του πηλού, στην εφαρμογή εκμαγείου και γυμνού. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα.



Το ωράριο της έκθεσης είναι Δευτέρα – Παρασκευή 14:00-22:00. Σάββατο – Κυριακή 11:00-22:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και διαρκεί έναν μήνα. Από 23 Ιουνίου μέχρι 23 Ιουλίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης