"Παραδοθείτε στις 50 αποχρώσεις του ...πράσινου" με τις φωτογραφίες του Ανδρέα Θεολογίτη

"Παραδοθείτε στις 50 αποχρώσεις του ...πράσινου" με τις φωτογραφίες του Ανδρέα Θεολογίτη

Ετήσια Συνάντηση - Συνέλευση του Συλλόγου "Φίλοι του Δάσους Συγγρού"

Παραφράζοντας τον τίτλο από την γνωστή ταινία, ο Ανδρέας Θεολογίτης με τις φωτογραφίες του, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε και να επισκεφτούμε το ιστορικό κτίριο του Πύργου Συγγρού στο Μαρούσι και παράλληλα να χαρούμε το μοναδικό, στο Αττικό Τοπίο φυσικό περιβάλλον, Δάσος Συγγρού.

Χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες του ως μέσο, συμμετέχει ενεργά στη διάδοση των σκοπών του Συλλόγου "Φίλοι του Δάσους Συγγρού".Με τη συλλογή αυτή, προσπαθεί να αποτυπώσει τη στιγμή, τα χρώματα, τη λεπτομέρεια οδηγώντας με τον δικό του τρόπο τον επισκέπτη σε μια προσωπική ανασύνθεση της φύσης.

http://photography.atheo.eu/50-shades-of-green.html

Ο Ανδρέας Θεολογίτης είναι αρχιτέκτων — πολεοδόμος.

Σπούδασε τη δεκαετία του '80 στην La Cambre αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο U.L.B. Τα πρώτα χρόνια εργάσθηκε στις Βρυξέλλες και είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε έργα που σημάδεψαν τον ιστό της πόλης.

Στις αρχές του ’90 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου συμμετέχει σε σημαντικά αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά έργα. Είναι υπεύθυνος συντονιστής μεγάλων εμπορικών και τουριστικών αναπτύξεων, αναπλάσεων, πολεοδομικών μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Με τη φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου». Αποτελεί μια προσωπική ανάγκη έκφρασης και αναζήτησης πέρα από κανόνες δίνοντας μια άλλη άποψη της πραγματικότητας.

Αυτή τη περίοδο προετοιμάζει την επόμενη του έκθεση όπου τον Απρίλιο θα βρεθεί στην καρδιά της Ευρώπης τις Βρυξέλλες όπου θα μας ξεναγήσει στον "Περίπλου των Ελληνικών Σκαριών”.Περισσότερα για το φωτογραφικό του έργο μπορείτε να βρείτε στο site του:
The Photography of Andreas Theologitis
http://photography.atheo.eu
μπορείτε να ακολουθήσετε τη δουλειά του στο Facebook
https://www.facebook.com/atheophotography
καθώς και στις αναρτήσεις με #atheophotography

Παρουσίαση της έκθεσης των Βρυξελλών
Η επόμενη έκθεση του, θα πραγματοποιηθεί στη καρδιά της Ευρώπης.
Την περίοδο 14 Απριλίου με 2 Μαΐου 2015, ο Πολυχώρος Περίπλους, σημείο συνάντησης των Ελληνικών Τεχνών και Γραμμάτων στις Βρυξέλλες, φιλοξενήσει την νέα έκθεση φωτογραφίας:
 “Ο Περίπλους των Ελληνικών Σκαριών".

Μετά την Αθήνα, η συλλογή σαφώς εμπλουτισμένη με νέες απόψεις, αποτυπώνει το στοιχείο που τον μαγεύει, σε μια προσωπική αναζήτηση, όπου η λεπτομέρεια του χρώματος, η υφή, το υλικό, αφήνουν τη φαντασία του καθενός να δημιουργήσει μια μοναδική εικόνα.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο site του Πολυχώρου Περίπλου:

http://www.periple.eu/index.php/el/ellinikes-politistikes-ekdilwseis-bryxelles/icalrepeat.detail/2015/04/14/208/-/-.htmlΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xroma_mouseio

Η συλλεκτική σειρά «Τα αριστουργήματα της Τέχνης - Μουσεία του Κόσμου» με τα μεγαλύτερα μουσεία: Λούβρο (Παρίσι), Βρετανικό Μουσείο (Λονδίνο), Ουφίτσι (Φλωρεντία), Ερμιτάζ (Αγία Πετρούπολη), Μουσεία του Βατικανού (Ρώμη), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αθήνα) είναι από αυτή την Κυριακή στο ΘΕΜΑ.

5
class_arthro_2

“Μasterclass”. Το θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70 ( 71/72) ανεβαίνει στο νέο "Μικρό Χορν" (πρώην Αμιράλ) από τις 7 Νοεμβρίου. Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας θα απολαύσουμε τη Μαρία Ναυπλιώτου σε σκηνοθεσία του Οδυσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη.

unnamed

Η ζωγραφική της, αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση, αυτού του καταναλωτικού τρόπου ζωής, που αναπαράγει ευκαιριακά πρότυπα, ενώ συχνά με περιπαικτική διάθεση ξορκίζει μέσα από τα έργα της, τις αντινομίες και την απουσία του νοήματος, μέσα σε αυτό το εξεζητημένο σκηνικό

dafnis

Στην έκθεση παρουσιάζονται μερικές από τις πιο γνωστές εικονογραφήσεις του, όπως τα Ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, η «Οδύσεια» του Καζαντζάκη, η Ινδία, καθώς και για τη Λυσιστράτη, το λεύκωμα «Λυρικά», καθώς και τα σχέδια για το βουκολικό μυθιστόρημα «Δάφνης και Χλόη»