Πράσινο φως για το Αρχαίο Θέατρο Δελφών από το Κ.Α.Σ.

Πράσινο φως για το Αρχαίο Θέατρο Δελφών από το Κ.Α.Σ.

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) η μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών και έτσι ανοίγει ο δρόμος ένταξής του στο ΕΣΠΑ....

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) η μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών και έτσι ανοίγει ο δρόμος ένταξής του στο ΕΣΠΑ.

Η μελέτη ύψους 100.000€ περίπου είχε χρηματοδοτηθεί από το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», πρόεδρος του οποίου είναι ο τ. Υπουργός Πολιτισμού κ. Σταύρος Μπένος. Τα χρήματα της μελέτης προς το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ήταν δωρεά των Αφων Τούλας και Θεοδώρας Ανδριοπούλου.

Στις αρχές Σεπτέμβρη έγινε στους Δελφούς και η γενική συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» που συμμετείχα περίπου 500 μέλη, εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Το Αρχαίο Θέατρο Δελφών είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας, παγκοσμίου φήμης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mona_lisa-759

Το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει τη μεγαλειώδη έκθεση για τη ζωή και το έργο μιας από τις μεγαλύτερες  ιδιοφυίες όλων των εποχών  - Από 30 Νοεμβρίου έως 30 Μαρτίου  στο Γκάζι