«My Secret Garden»: Eγκαίνια για την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Marina Leon, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

«My Secret Garden»: Eγκαίνια για την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Marina Leon, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 8 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν 40 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν τον πολυμορφικό κόσμο της ταλαντούχας εικαστικού

my-secret-garden
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 από τις 7μμ έως τις 11μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της εικαστικού Marina Leon, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά με τίτλο «My Secret Garden».

Στην έκθεση παρουσιάζονται 40 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν τον πολυμορφικό κόσμο της ταλαντούχας εικαστικού, όπου το σχέδιο και το χρώμα εξελίσσονται με την ίδια δυναμική. Κινητήριος δύναμη για την ζωγράφο είναι η έμπνευση που φέρνουν στην επιφάνεια δύο θέματα με βαθιά παράδοση στην ιστορία της τέχνης: τα άνθη και οι γυναίκες.

Η εικαστικός επιλέγει να παρουσιάσει θέματα αγαπημένα και διαχρονικά μέσα από μια φρέσκια ματιά που υποδηλώνει μια ευγενική και ακαταμάχητη τόλμη. Η κίνησή της πηγάζει από την έμφυτη αγάπη της για την τέχνη. Ζωγραφίζοντας από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας κορυφαία τεχνική κατάρτιση στο σχέδιο μόδας, τα έργα της αποτελούν ένα μωσαϊκό επιρροών, συμβολισμών και προτάσεων. Ευδαιμονία, ελπίδα και αισιοδοξία είναι κεντρικά συναισθήματα που αποτελούν άλλοτε την αφετηρία και άλλοτε την κατάληξη της δημιουργικής διαδρομής της.

Η Coco Chanel είχε πει ότι μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη. Στα έργα της Leon, ο αριστοκρατικός αέρας αναδύεται, τόσο μέσα από τις γραμμές που σχηματίζουν οι πρωταγωνίστριες των έργων της, όσο και μέσα από την πλούσια χρωματική παλέτα που εμπλουτίζει με μια υπέροχη αφθονία την εικονογραφία της, γεμίζοντας με λουλούδια και μια πανδαισία μοτίβων και γραμμών το μουσαμά. Η τεχνική του impasto χρησιμοποιείται δωρικά, δωρίζοντας στον θεατή μια διακριτικά τρισδιάστατη εμπειρία. Σε κάποια από τα έργα η τρίτη διάσταση είναι ακόμη πιο δυναμική καθώς η εικαστικός δημιουργεί χειροποίητα άνθη και τα τοποθετεί με αρμονία ως συνέχεια του έργου της πάνω στο μουσαμά. Τα λουλούδια αποτελούν, εκτός των άλλων, εικόνες γεμάτες ιστορική, αλληγορική και μεταφυσική σημασία, καθώς και πληθώρα πολιτιστικών αναφορών. Πάνω απ’ όλα όμως υποδηλώνουν αγάπη και πάθος. Επίσης, συχνά συμβολίζουν τους κύκλους της ζωής και των εποχών.

The_silece_of_a_Greek_hero_jpeg


Κλείσιμο
Στην παρούσα έκθεση η Marina Leon γιορτάζει το πέρασμα της άνοιξης υποδέχεται το καλοκαίρι, καλώντας τον χώρο της τέχνης να την υποδεχτεί με την ίδια αγάπη που του δίνει απλόχερα και η ίδια.

Η Marina Leon γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Νέας Υόρκης. Από μικρή ηλικία ανέπτυξε ιδιαίτερο πάθος τόσο για τη μόδα όσο και για τις καλές τέχνες. Ακολουθώντας την καρδιά της και κυνηγώντας τη μεγάλη της αγάπη, τελείωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας στο έγκριτο F.I.T. New York. Λίγα χρόνια αργότερα τα βήματα της την οδήγησαν στην Ελλάδα, όπου διέπρεψε ως επικεφαλής σχεδιάστρια για μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρείες μόδας. Για ένα μεγάλο διάστημα αφιερώθηκε στη μητρότητα και άρχισε να εξερευνά μια άλλη πλευρά της ταλαντούχας φύσης της, σπουδάζοντας δίπλα σε κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη αξία είχε στο ξεκίνημα της ο μαγικός κόσμος της παιδικής ζωγραφικής.

Εξισορροπώντας πάντα με ευγένεια και σεβασμό μεταξύ μόδας και τέχνης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας δημιουργός δεν είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Έτσι, το 2019 αφοσιώθηκε στην ζωγραφική και άρχισε να δημιουργεί την πρώτη της συλλογή από έργα, η οποία έμελλε να εξελιχθεί στην προσωπική της δήλωση για τη γυναικεία φύση.

Whispers


Τα έργα της προσκαλούν τον θεατή να εξερευνήσει την μαγική αύρα, τον ακατέργαστο αισθησιασμό, τον κρυμμένο ρομαντισμό καθώς και τη δύναμη και την αυστηρότητα που κρύβεται μέσα σε κάθε γυναίκα. Με έντονα χρώματα και πληθωρική την παρουσία λουλουδιών, γιορτάζουν την αγνή αλήθεια της γυναικείας ψυχής, φτάνοντας στα πιο σκοτεινά της βάθη και αποκαλύπτοντας τη δύναμή της.

Όπως δηλώνει η ίδια η ζωγράφος: 'Η τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, είναι ο απόλυτος τρόπος για να ανακαλύψουμε από την αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας, να μετουσιώσουμε καθημερινές σκηνές σε μαγικές, μυστηριακές, μοναδικές και εικονικές, όπως είναι φτιαγμένα άλλωστε τα όνειρα. Γιατί η τέχνη είναι το συστατικό των ονείρων!»

Υποστηρίζοντας έμπρακτα τη δια βίου μάθηση και τη διαρκή εξέλιξη στη ζωή και την τέχνη, η Marina Leon συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις σπουδές της.

Πίνακες της ανήκουν σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός των άλλων, έργα της εκτίθενται σε σημαντικές αίθουσες τέχνης. Δημιουργίες της Marina Leon αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της βιτρίνας του διεθνώς καταξιωμένου brand Carpo στο Dubai Mall όπου κεντρίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και θαυμασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε με την ιστορικό τέχνης Μαρία Μιγάδη, μέσω e-mail στο maria@martixart.com ή μέσω τηλεφώνου στο +30 6984 562465

Κρατήστε επαφή μαζί μας και στο Instagram (@marinaleon_art, @martixart) με τα hashtags #marinaleon #marinaleonart #martixart.

“MY SECRET GARDEN”
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ
Κασσαβέτη 18, Κηφισιά 145 62
Διάρκεια έκθεσης: από 1 Ιουνίου έως 8 Ιουνίου 2022 από 11πμ έως 7μμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης