Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

theater

Στόχος των διοργανωτών είναι «να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί και την παρουσίασή της στη σκηνή»

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζει την επιτυχημένη δράση του, για τέταρτη χρονιά, αναζητώντας θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μία νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων.

Στόχος των διοργανωτών είναι «να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί και την παρουσίασή της στη σκηνή».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του εργαστηρίου 2020 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου (οι όροι συμμετοχής είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

Το ΕνΘεΣυ διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης και οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από τους Σοφία Διονυσοπούλου, Ακύλλα Καραζήση, Ηρακλή Λογοθέτη, Γιάννη Τσίρο, Κώστα Φιλίππογλου.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά και τα αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα διεθνή πανεπιστήμια.

Στο τέλος του Εργαστηρίου, τρία επιλεγμένα μονόπρακτα παρουσιάζονται στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνθήκες πλήρους θεατρικής παραγωγής, ανοιχτής για το κοινό.

Όλα τα υπόλοιπα μονόπρακτα των συμμετεχόντων στο ΕνΘεΣυ παρουσιάζονται υπό μορφή Αναλογίου σε αίθουσα του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ROUK2

Με γρήγορα αντανακλαστικά, η Δημόσια Τηλεόραση τροποποιεί το πρόγραμμά της και προβάλλει απόψε στις 21.00, από την ΕΡΤ2 την εκπομπή «Το Μαγικό των Ανθρώπων» της Φωτεινής Τσαλίκογλου, αφιερωμένη στη σημαντική Ελληνίδα ποιήτρια που έφυγε σήμερα από τη ζωή

Milo

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα εμφανίζεται στο μουσικό στέκι του Μετς από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου