Το διαμέρισμα-γκαλερί-παλαιοπωλείο από τη Ρεβέκκα Καμχή

76b9087ok

Μια πρωτότυπη ιδέα, δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στην αίθουσα τέχνης, την αντικερί και την καθημερινότητα - Τίτλος «L’appartement du collectionneur» - Από τις  29 Νοεμβρίου στη γκαλερί της Ρεβέκκας Καμχή

Από τις 28 Νοεμβρίου, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης και έως τις 30 Ιανουαρίου 2020, η Ρεβέκκα Καμχή προσκαλεί το φιλότεχνο κονό σε μια έκθεση διαφορετική: Η κα Καμχή, μαζί με την αντικέρ Ελένη Μαρτίνου διαμόρφωσαν το χώρο της γκαλερί, στην οδό Λεωνίδου 9, σε ένα διαμέρισμα συλλέκτη. Παλαιά και design έπιπλα της συλλογής του παλαιοπωλείου «Μαρτίνος» εκτίθενται μαζί με έργα συγχρόνων καλλιτεχνών. Η κοινή αγάπη των δύο κυριών για την τέχνη οδήγησε σε ένα εγχείρημα με τίτλο «L’appartement du collectionneur» (Το διαμέρισμα του συλλέκτη) και καλεί τους επισκέπτες να νιώσουν σαν να βρίσκονται στο σπίτι ενός φίλου.

Είναι ένα κάλεσμα σε ένα χώρο, όπου έργα επωνύμων καλλιτεχνών όπως οι Νίκος Αλεξίου, Ναν Γκόλντιν, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Σον Λάντερς, Ρος Μπλέκνερ, Τάκις κ.α. συνυπάρχουν με μοναδικά, χειροποίητα έπιπλα του 18ου και 19ου αιώνα, καθώς και σχεδιαστών του 20ου αιώνα.Η άνθηση του design που ακολούθησε τη βιομηχανική επανάσταση, η εξέλιξη των καινούργιων υλικών και η διαθεσιμότητα της τεχνολογίας στα χέρια των σχεδιαστών άλλαξαν τις δυναμικές, τόσο της δημιουργίας, όσο και της κατανάλωσης. Βρισκόμαστε σε έναν καινούργιο προσδιορισμό της επιλογής των πραγμάτων που μας περιβάλλουν. Η έκθεση αυτή επιχειρεί να θέσει αυτόν τον προβληματισμό, αλλά και να δημιουργήσει ένα χώρο όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να ζήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Ελένη Μαρτίνου, πέραν των άλλων δράσεών της,  πρόσφατα προχώρησε στη δωρεά 855 αρχαιοτήτων από τη συλλογή του πατέρα της, Γιάννη Μαρτίνου, στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ.

Πληροφορίες
Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Ιανουαρίου
Τρίτη έως Παρασκευή: 12:00 – 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Στην Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο, 210 5233049

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης