Βορειοελλαδίτισσα διαπρέπει σαν επαγγελματίας κλασσικού μπαλέτου στη Utah των Η.Π.Α

Βορειοελλαδίτισσα διαπρέπει σαν επαγγελματίας κλασσικού μπαλέτου στη Utah των Η.Π.Α

Από μητέρα Ελβετία και Έλληνα πατερά, η Βικτωρία Μαρία Βάσσου 22 ετών, με καταγωγή από ένα χωριό του Νομού Σερρών, μετά τις πρώτες της σπουδές στην Ελβετία (Μπελιντζονα ), 14 ετών μετακόμισε στο Βερολίνο για να σπουδάσει κλασσικό χώρο στο φημισμένο διεθνές κρατικό Θέατρο του Βερολίνου (Staatliche Ballettschule Berlin ).

thumbnail_IMG_8002

Αποφοίτησε με αρίστη βαθμολογία στο κλασικό μπαλέτο. Παράλληλα, δεν άφησε και τη γενική της μόρφωση, τελειώνοντας και το εθνικό γερμανικό Λύκειο (Abitur und Bachelor of Art ). Στη μέχρι τώρα καριέρα της, το ταλέντο της συνοδεύτηκε από διεθνή βραβεία και υποτροφίες ( Bolshoj,American Ballet Theater, Washington Ballet).

 

Special Prize, για την εξαιρετικη της παρουσία στο διεθνές International Baltic Ballet competition in Riga, της Λιθουανίας

Gold medal, στον διεθνή διαγωνισμό μπαλέτου Tanzolymp Berlin.

Μετά από διεθνείς διαγωνισμούς εκλέχθηκε στην τελική φάση του πιο σπουδαίου διαγωνισμού κλασικού χορού νέων (Prix de Lausanne Switzerland).

Πηρέ μέρος σε πολλά Galas στη Γερμάνια ( Erfurt, Hagen, Berlin ), στην Πολονια ( Danzig, Stettin ) στην Πράγα της Τσεχίας.

Πήρε μέρος στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού κλασικού μπαλέτου της Νέας Υόρκης ( Youth America Grand Prix ), όπου διακρίθηκε και κατέληξε μεταξύ των 12 καλύτερων παγκοσμίως. Αυτή η αναγνώριση ήταν και το έναυσμα για τη συμμέτοχη της στο Ballet West,( www.belletwest.org ) οπού και συνεχίζει μέχρι τώρα την καλλιτεχνική της καριέρα στον κλασικό χώρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης