«Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη»: Το Cirko Cachivache «ξεδιπλώνει» τα ταλέντα του επί σκηνής και συναρπάζει

«Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη»: Το Cirko Cachivache «ξεδιπλώνει» τα ταλέντα του επί σκηνής και συναρπάζει

Μία υπέροχη παράσταση για μικρούς και μεγάλους από μια ομάδα χαρισματικών καλλιτεχνών, στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

cirko-6
Παρακολουθώντας την παράσταση «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη» από το Cirko Cachivache, αναπόφευκτα σου γεννιέται στο μυαλό η εξής απορία: Πώς γίνεται να βρέθηκαν στην ίδια ομάδα τόσοι πολλοί χαρισματικοί καλλιτέχνες, που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το «νέο τσίρκο» και το θέατρο του δρόμου, και καταφέρνουν να μεταδώσουν τόσο αποτελεσματικά αυτόν τον ενθουσιασμό στα μικρά - αλλά και μεγάλα - μέλη του κοινού τους.

Η ιστορία που αφηγείται η ομάδα του Cirko Cachivache στη σκηνή του Θόλου, της νέας εγκατάστασης στον Λαβύρινθο του ΚΠΙΣΝ, έχει μια όμορφη απλότητα και αμεσότητα που «μιλάει» κατευθείαν στην παιδική ψυχή, δείχνοντας στους μικρούς θεατές - χωρίς να υιοθετεί διδακτικό ύφος - πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος είναι ο δεσμός του ανθρώπου με τη φύση.

Η ειρήνη που επικρατεί στο βασίλειο του ΚΙΝ, όπου ο ενάρετος βασιλιάς και η σοφή βασίλισσα κυβερνούν αρμονικά, με σεβασμό απέναντι στη φύση, διαταράσσεται ξαφνικά από ένα σατανικό σχέδιο. Ο μοχθηρός αδελφός του βασιλιά βάζει στο στόχαστρο τη λίμνη, μια θεότητα που χαρίζει ζωή σε όλο το βασίλειο προσφέροντας το νερό της σε ανθρώπους, ζώα και καλλιέργειες. Με στόχο την απόκτηση περισσότερου πλούτου και εξουσίας, ο αδερφός του βασιλιά ξεραίνει τη λίμνη και φέρνει ανομβρία, βυθίζοντας στη δυστυχία το βασίλειο. Η ελπίδα όμως ξεπροβάλλει ξανά στο πρόσωπο μιας νεαρής ηρωίδας, που γεννιέται με μαγικό τρόπο μέσα από μια κερασιά. Η νεαρή κοπέλα φαίνεται αποφασισμένη να φέρει πάλι τη βροχή, όμως πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους της, με έναν παράξενο - και άκρως διασκεδαστικό - σύμμαχο στο πλευρό της...

cirko-1


Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ένα ή δύο πρόσωπα σε αυτόν τον «θίασο» γεμάτο πολυτάλαντους καλλιτέχνες. Σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά. Καθ' όλη την παράσταση, που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, τα μέλη του Cirko Cachivache «ξεδιπλώνουν» τα ταλέντα τους επί σκηνής και μεταμορφώνονται από τη μία στιγμή στην άλλη, από παλιάτσοι σε ηθοποιοί, από μουσικοί σε ακροβάτες και ζογκλέρ, από πρόσωπα του μύθου σε ατζαμήδες κλόουν.

Κλείσιμο
Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα, αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του «νέου τσίρκου» σε μια παράσταση με έντονο το μυθολογικό στοιχείο, και πλοκή που μεταδίδει ένα οικολογικό μήνυμα ζωτικής σημασίας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ομάδας, «сachivache» στα ισπανικά είναι τα αντικείμενα που μας ξυπνάνε μνήμες από ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Παρόλο που δεν τα χρησιμοποιούμε πια τα έχουμε καλά φυλαγμένα έχοντας κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Με τον ίδιο τρόπο, το κοινό που είχε την τύχη να παρακολουθήσει αυτήν την παράσταση σίγουρα θα φυλάξει την ανάμνησή της στο μυαλό του, ώστε να μπορεί να την ανακαλεί με χαμόγελο μέχρι την επόμενη παράσταση του Cirko Cachivache...

cirko-2


Πληροφορίες για την παράσταση «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη»

Σε συνέχεια και της επιτυχίας της παράστασης, που παιζόταν από τον Ιούλιο στον Θόλο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσέθεσε 3 ακόμα παραστάσεις στις 06, 07 & 08 Αυγούστου. Ο Θόλος, η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), φιλοξενεί από τις 16 Ιουλίου το Cirko Cachivache. Πρόκειται για μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου, του θεάτρου και της μουσικής που ιδρύθηκε το 2010, με τις ρίζες του στο νέο τσίρκο και το θέατρο του δρόμου.


cirko-4


Το «νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.λπ. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά.

Το Cirko Cachivache έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε ανοικτά και κλειστά θέατρα, φεστιβάλ, πλατείες και πάρκα, δίνοντας παραστάσεις που αγαπηθήκαν από το κοινό με αποκορύφωμα την παράσταση Το Όνειρο της Μόλυ (θέατρο Παλλάς – σεζόν 2016/17), που παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές.

cirko-3


Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο – σκηνοθεσία - δραματουργία: Manuk Καρυωτάκης
Μουσική: Cirko Cachivache, Μιχάλης Στεφανίδης
Σκηνογραφία: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Ενδυματολογία Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός - Κατασκευή Κοστουμιών: Δέσποινα Μακαρούνη, Μύρα Μειμάρη
Κίνηση: Cirko Cachivache, Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Coaching ακροβατικών: Χρόνης Τόμπορης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Χρόνης Τόμπορης, Άννα Γκούντρα

Κατασκευή Σκηνικού: Μιχάλης Λαγκουβάρδος

cirko-5


Συμμετέχουν:

Φώτης Αθανασίου: τρομπόνι, τραγούδι, ηθοποιός
Manuk Καρυωτάκης: τραγούδι, ακροβατικά, ηθοποιός
Βαγγέλης Κρητικός: ζογκλερικά, τύμπανα, ηθοποιός
Suzana Lavea: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
Θανάσης Μάκος: νταούλι, καβάλ,κόνγκας, ντιτζεριντού, ηθοποιός
Σπύρος Μάστορας: ηλ. μπάσο, ζογκλερικά, ηθοποιός
Αγγελική Μερεντίτη: ακροβατικά, ζογκλερικά, ηθοποιός
Γιώργος Παπαδόπουλος: ζογκλερικά, ακροβατικά, ηθοποιός
Alvaro Ramirez: ακροβατικά, ζογκλερικά, τρομπέτα, ηθοποιός
Μιχάλης Στεφανίδης: κιθάρα, τρομπέτα, ηλ. πιάνο, ηθοποιός
Αντωνία Σωτηροπούλου: ακροβατικά, ηθοποιός
Πολυχρόνης Τόμπορης: ακροβατικά, τ'ύμπανα, ηθοποιός
Χρύσα Τραϊκοπούλου: ακροβατικά, τραγούδι ηθοποιός

Απόψε η τελευταία παράσταση - Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

cirko-7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης