Βρέθηκε το σίκουελ του βιβλίου «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι»

Βρέθηκε το σίκουελ του βιβλίου «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι»

Το πολύτιμο χειρόγραφο του Άντον Μπέρτζες βρέθηκε ανάμεσα σε άλλες σελίδες στο σπίτι του συγγραφέα στη μικρή πόλη Bracciano κοντά στη Ρώμη και έχει τίτλο «A Clockwork Condition»

orange
Στο φως ήρθε για πρώτη φορά ένα σπάνιο χειρόγραφο, που ανήκει στον συγγραφέα Άντονι Μπέρτζες, και το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του κλασικού μυθιστορήματος του, «Το κουρδιστό πορτοκάλι».

Το μυθιστόρημα πουυ ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού TIME με τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας που γράφτηκαν τον 20ό αιώνα, κυκλοφόρησε το 1962.

Το πολύτιμο χειρόγραφο βρέθηκε ανάμεσα σε άλλες σελίδες στο σπίτι του συγγραφέα στη μικρή πόλη Bracciano κοντά στη Ρώμη και έχει τίτλο «A Clockwork Condition».

Σύμφωνα με το BBC, το Διεθνες Ίδρυμα Anthony Burgess έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα χειρόγραφο 200 σελίδων στο οποίο ο συγγραφέας καταγράφει τις σκέψεις του για την ανθρώπινη φύση, ερευνά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία του 1971, και αναπτύσσει τα θέματα από το βιβλίο του 1962. Επίσης αναφέρεται στους κινδύνους της τεχνολογίας και της οπτικής κουλτούρας εστιάζοντας στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.

Ο καθηγητής Άντριου Μπίσγουελ, διευθυντής του Διεθνούς Ιδρύματος Anthony Burgess, έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική ανακάλυψη.

A Clockwork Orange (1975) Official Trailer - Stanley Kubrick Movie


«Αυτή η αξιοσημείωτη αδημοσίευτη συνέχεια του βιβλίου "Το κουρδιστό πορτοκάλι" ρίχνει νέο φως στον Μπέρτζες , τον Κιούμπρικ και τη διαμάχη γύρω από το περιβόητο μυθιστόρημα. Το "A Clockwork Condition" παρέχει ένα πλαίσιο για το πιο διάσημο έργο του Μπέρτζες και ενισχύει τις απόψεις του για το έγκλημα, την τιμωρία και τις πιθανές διαστρεβλωτικές επιδράσεις της οπτικής κουλτούρας», σημείωσε ο Μπίσγουελ.

Και πρόσθεσε: «Θεωρητικά, θα ήταν δυνατό να υπάρξει μια έκδοση του "A Clockwork Condition". Υπάρχει αρκετό υλικό στα προσχέδια και τις σημειώσεις του Μπέρτζες για να δώσει μια αρκετά ξεκάθαρη εντύπωση για το πώς θα μπορούσε να ήταν το βιβλίο του συγγραφέα».

Κλείσιμο
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» μεταφέριηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η ταινία κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ συμπεριλαμβανόμενου Καλύτερης ταινίας και τρεις υποψηφιότητες για την Χρυσή Σφαίρα το 1972.

Η ταινία κέρδισε επίσης δύο βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίες/

Επίσης η ταινία θεωρείται ένα από τα καλύτερα αριστουργήματα που υπήρξαν ποτέ.

Χαρακτηρίστηκε εξτρεμιστική για την εποχή της και απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες, ενώ ο ίδιος ο Κιούμπρικ, ενοχλημένος από την απαγόρευση, ζήτησε η ταινία του να μην προβληθεί στην Αγγλία παρά μόνο μετά το θάνατό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης