Οι «Τρωάδες» στην Κέρκυρα

Οι «Τρωάδες» στην Κέρκυρα

Εγκαίνια: Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 19:00

ekthesi_trwades_art
Στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα ταξιδεύει η ανανεωμένη έκθεση του Σάκη Παπαγιάννη «Τρωάδες».

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια, να στηρίξουνε διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες και προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέους πόλους έλξης στους επισκέπτες του νησιού,

Η Gruppo Gemello σε συνεργασία με το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Τρωάδες» του Σάκη Παπαγιάννη που θα φιλοξενηθεί στον σύγχρονο εκθεσιακό χώρο της ποτοποιίας Λάζαρη (Εθν. Αχιλλείου, Κέρκυρα) για τη χρονική περίοδο Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019, υπό την επίσημη Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
ekthesi_trwades
Η συλλογή «Τρωάδες» είναι εμπνευσμένη από εμβληματικούς ήρωες θεατρικών και κινηματογραφικών έργων του Μιχάλη Κακογιάννη που έχουν υπερισχύσει της θεματολογίας και του σεναρίου.
Ο Σάκης Παπαγιάννης ανατέμνει τα αρχέγονα πάθη, εξαϋλώνει τις φόρμες και δημιουργεί έργα ζωγραφικά και επιτοίχια γλυπτά. Προτιμά να μένει πιστός στο πνεύμα και όχι στο γράμμα της πρόσκαιρης ιδεολογικής φόρμας βάζοντας τους ήρωες σε μια συνεχή συνδιαλλαγή με τον θεατή. Συνθέτει τρισδιάστατα σκηνικά στα ίδια του τα έργα με ήρωες λιτούς, αυθεντικούς, γεμάτους ένταση και πάθος.

Κλείσιμο
Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και θέλοντας να τιμήσουμε το νησί των Φαιάκων για τη φιλοξενία, τα έσοδα από την πώληση ενός εικαστικού έργου και ενός χρηστικού αντικειμένου θα διατεθούν στον:

« Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κέρκυρας»

με την ευγενική προσφορά του κ. Σάκη Παπαγιάννη, και της Gruppo Gemello.
Με αυτή τη συμβολική κίνηση, συμβάλλουμε στην προσπάθεια κάθε κακοποιημένης γυναίκας «που πρέπει να ακουστεί», καθώς τα τελευταία χρόνια η βία έναντι των γυναικών έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.
ekthesi_trwades2
Στην εκδήλωση θα παραστούν η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή της Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστήμιου, οι Επίτιμοι Αντιπρόσωποι Πρεσβειών, των Μουσείων, Πινακοθήκης, Επιμελητηρίων, Ομοσπονδίες και πλήθος κόσμου.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα παραβρίσκονται και θα σχολιάσουν: ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Παυλίδης Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος Ένωσης Κερκυραίων Ενότητας Μαθρακίου Μάστορα Θεονύμφη –Αθανασία (Νόνη), ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Γλυπτών της Ελλάδας και διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτης Μέγκουλας Γιώργος, η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων της Κερκύρας Αλεξανδράτος Χάρης, ο πλαστικός χειρούργος Σεβλιάδης Γιώργος, φωτογραφίας και, μέλος του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ Σκάγια Βασιλική.
ekthesi_trwades3
ekthesi_trwades4
Την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τον συντονισμό της συζήτησης θα έχουν η κ. Εύη Χατζημιχαήλ, Yπεύθυνη Καλλιτεχνικών & Εικαστικών Προγραμμάτων της GruppoGemello & η Έλενα Αγάθου της Lazaris Distillery & Artisan Sweets.

Την εκδήλωση των εγκαινίων θα συνοδεύσει με τους ήχους του σαξοφώνου και του πιάνου ο διακεκριμένος σαξοφωνίστας Λευτέρης Πουλιού.

Ημέρες έκθεσης: Δευτέρα με Σάββατο, καθημερινά 9:00 με 17:00
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20 Απριλίου 2019, ώρα 19:Ο0
Διεύθυνση: Lazaris Distillery & Artisan Sweets
2o χλμ Εθνικής Αχιλλείου, 49 084, Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26610 33400 - 6982020723
Website: www.lazarisproducts.com


Χορηγοί της έκθεσης:
Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Πωλητήριο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης by GruppoGemello
Chimera Sparkling
Liston Suites Corfu
Corfu Mare


Χορηγοί Επικοινωνίας:
Radio Dee Jay Corfou 97,5 FM
Κύμα 90,3 FM
Μy Kerkyra.gr
Corfuwalls.gr
Corfuland.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης