Ανοιχτή κόντρα Netflix – Σπίλμπεργκ για τα Όσκαρ

Ανοιχτή κόντρα Netflix – Σπίλμπεργκ για τα Όσκαρ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε επικρίνει τις υποψηφιότητες των παραγωγών του Netflix στα Όσκαρ, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο τα τηλεοπτικά Emmys - «Αγαπάμε τον κινηματογράφο» απαντά το Netflix

18695228
Έντονες αντιδράσεις από τους παραδοσιακούς παραγωγούς και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχουν προκαλέσει οι υποψηφιότητες παραγωγών του Netflix στα διάσημα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του συνδρομητικού δικτύου, που ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω twitter.

«Αγαπάμε τον κινηματογράφο. Και εδώ είναι και ορισμένα πράγματα που αγαπάμε επίσης:
-Πρόσβαση για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν ή ζουν σε πόλεις χωρίς κινηματογράφους
-Να αφήνουμε τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε να απολαμβάνει τις νέες κυκλοφορίες την ίδια στιγμή.
-Να δίνουμε στους κινηματογραφιστές περισσότερους τρόπους να μοιράζονται την τέχνη τους», γράφει το σχετικό tweet.



Η ταινία Ρόμα του Netflix, σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν, είχε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά κέρδισε τρεις. Αναμενόταν ότι θα κερδίσει και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ωστόσο έχασε από το Green Book.

Ωστόσο, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, βραβευμένος σκηνοθέτης και μέλος της Ακαδημίας, έθεσε ζήτημα για τις ταινίες του συνδρομητικού δικτύου, λέγοντας ότι θα πρέπει να διαγωνίζονται για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, καθώς όπως ανέφερε, η εταιρεία κάνει παραγωγή σε τηλεοπτικές ταινίες.

Κλείσιμο
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των μελών της Ακαδημίας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το IndieWire.

To Netflix πάντως, κυκλοφορεί ορισμένες από τις ταινίες του σε κινηματογράφους για ορισμένες εβδομάδες, με στόχο να μπορούν να διεκδικήσουν βραβεία για θεσμούς όπως τα Όσκαρ.

Σύμφωνα με τον Σπίλμπεργκ, η μεγαλύτερη συνεισφορά των κινηματογραφιστών είναι να δίνουν στο κοινό την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας.

Αν και το Netflix δεν αναφέρθηκε στην απάντησή του ούτε στον Σπίλμπεργκ, ούτε στα Όσκαρς, επιχειρεί να εξηγήσει τις θέσεις του λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση των Όσκαρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης