Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Οι Βάκχες έρχονται στο Ρομάντσο για να ανατρέψουν ό,τι ξέρεις για τις εκθέσεις κρασιού
Οι Βάκχες έρχονται στο Ρομάντσο για να ανατρέψουν ό,τι ξέρεις για τις εκθέσεις κρασιού
Ένα ιδιότυπο pairing κρασιών φυσικής οινοποίησης με τη συμμετοχή 14 Ελληνικών οινοποιείων και ζωντανής μουσικής από σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.
Οι Βάκχες είναι μια μουσική γιορτή κρασιού. Έλληνες παραγωγοί με κοινό παρανομαστή την οινική τους φιλοσοφία, το πάθος για το αμπέλι, την αποτύπωση του terroir της περιοχής τους στο κρασί και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στην καλλιέργεια και την οινοποίηση θα βρίσκονται στο Ρομάντσο, την Παρασκευή 1η Μαρτίου μαζί με τα σπουδαία κρασιά τους.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν ζωντανά μερικοί από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της αθηναϊκής εναλλακτικής σκηνής, όπως ο Larry Gus σε ένα διονυσιακά electro live set, το jazz supergroup TFATFY, ο ψυχεδελικός Anatolian Weapons και η Venus Volcanism σε μια avant garde σπουδή πάνω στα ριζίτικα τραγούδια.
Έτσι η ορμή των κρασιών φυσικής οινοποίησης θα επιχειρήσει ένα pairing με την φυσική ορμή της μουσικής σε ένα ανατρεπτικό event χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των οινικών εκθέσεων στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους χώρους της εκδήλωσης με το αντίτιμο της εισόδου, να γνωρίσουν προσωπικά τους παραγωγούς των δεκατεσσάρων οινοποιείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για την κάθε πτυχή και ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα που θα δοκιμάσουν.
Επίσης στο στον υπόγειο του Ρομάντσο θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του κρασιού, όπου παραγωγοί και άνθρωποι του χώρου θα μιλήσουν για το κρασί από τη δική του οπτική, του οινοποιού, του sommelier, του εμπόρου ή του δημοσιογράφου οίνου.
Οι οινοποιοί Ευρυβιάδης Σκλάβος, Περικλής Τάτσης, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, οι σομελιέ Γιώργος Μιχελής (Oinoscent), Μιχάλης Παπατσίμπας (Materia Prima), ο αρθογράφος και ιδιοκτήτης του Heteroclito Δημήτρης Κούμανης, o ιδιοκτήτης της Oenos Nature Γιώργος Ιωαννίδης και ο Ηλίας Αναγνωσταράς (Βecky Wasserman & Co) θα συζητήσουν θέματα γύρω από τη βιοδυναμική καλλιέργεια και το αμπέλι, θα αναλύσουν την εμπορική σημασία των φυσικών κρασιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα υπερασπιστούν τη δική τους οπτική πάνω στον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν το κρασί.
Θα ακολουθήσει after party με djs τους Andreas Palmer και το ντουέτο των The Prudence Tapes.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν ζωντανά μερικοί από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της αθηναϊκής εναλλακτικής σκηνής, όπως ο Larry Gus σε ένα διονυσιακά electro live set, το jazz supergroup TFATFY, ο ψυχεδελικός Anatolian Weapons και η Venus Volcanism σε μια avant garde σπουδή πάνω στα ριζίτικα τραγούδια.
Έτσι η ορμή των κρασιών φυσικής οινοποίησης θα επιχειρήσει ένα pairing με την φυσική ορμή της μουσικής σε ένα ανατρεπτικό event χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των οινικών εκθέσεων στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους χώρους της εκδήλωσης με το αντίτιμο της εισόδου, να γνωρίσουν προσωπικά τους παραγωγούς των δεκατεσσάρων οινοποιείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για την κάθε πτυχή και ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα που θα δοκιμάσουν.
Επίσης στο στον υπόγειο του Ρομάντσο θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του κρασιού, όπου παραγωγοί και άνθρωποι του χώρου θα μιλήσουν για το κρασί από τη δική του οπτική, του οινοποιού, του sommelier, του εμπόρου ή του δημοσιογράφου οίνου.
Οι οινοποιοί Ευρυβιάδης Σκλάβος, Περικλής Τάτσης, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, οι σομελιέ Γιώργος Μιχελής (Oinoscent), Μιχάλης Παπατσίμπας (Materia Prima), ο αρθογράφος και ιδιοκτήτης του Heteroclito Δημήτρης Κούμανης, o ιδιοκτήτης της Oenos Nature Γιώργος Ιωαννίδης και ο Ηλίας Αναγνωσταράς (Βecky Wasserman & Co) θα συζητήσουν θέματα γύρω από τη βιοδυναμική καλλιέργεια και το αμπέλι, θα αναλύσουν την εμπορική σημασία των φυσικών κρασιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα υπερασπιστούν τη δική τους οπτική πάνω στον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν το κρασί.
Θα ακολουθήσει after party με djs τους Andreas Palmer και το ντουέτο των The Prudence Tapes.
Τι είναι οι Βάκχες
Οι Βάκχες είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μιας ομάδας ανθρώπων να επικοινωνήσουν τι σημαίνει το κρασί για αυτούς .
Οι Βάκχες αποτελούν μια «μετά-αφήγηση» πάνω στις εκθέσεις κρασιού. Δεν πρόκειται καν για έκθεση αλλά για ένα πολυπολιτισμικό δρώμενο που το κρασί είναι απλά το μέσο. Το μέσο για την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, την αφήγηση μικρών ιστοριών που από πίσω τους κρύβουν αγωνία και αναζητήσεις, την ανάγκη να «ξεφύγουμε» από τον ίδιο μας τον εαυτό και να εξορθολογίσουμε το «παράλογο», την προσπάθεια να βρούμε τον δικό μας «Θεό».
Οι Βάκχες προέκυψαν από την ανάγκη να συγκεράσουμε δυο μεγάλες μας αγάπες: τη μουσική και το κρασί. Θέλουμε να μοιραστούμε τη συγκίνηση που νιώθει κανείς όταν απολαμβάνει ένα καλό κρασί ενώ ταυτόχρονα ακούει ένα ωραίο μουσικό κομμάτι και να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας για να εκτιμήσει και να απολαύσει ένα διαφορετικό κρασί.
Οι «Βάκχες» είναι η προσπάθεια μας να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο εμείς βλέπουμε και προσεγγίζουμε το Ελληνικό κρασί, στη χώρα που η ανάγκη αυτή γεννήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν. «Ελεύθερο», μακριά από μοδάτους όρους, λέξεις, ταμπέλες, φιοριτούρες και υψωμένα ποτήρια, κοντά στους ανθρώπους, την ανάγκη τους για επαφή, τη «μαγεία» που όλοι αναζητούμε να συναντήσουμε.
Στα κρασιά που θα παρουσιαστούν στις Βάκχες η τεχνολογία έχει ελάχιστη επιρροή. Δε χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι οι άνθρωποι, τα χέρια τους, η καρδιά τους, το πάθος και ο σεβασμός τους για αυτό που πρεσβεύουν. Χωρίς ορολογίες, Η ανάγκη να εκφραστούν, να μοιραστούν, να προστατεύσουν, να έρθουν σε επαφή.
Στις Βάκχες συμμετέχουν τα οινοποιεία:
Aνατολικός Αμπελώνας (Ξάνθη)
Επιμένοντας στην παραγωγή φυσικών κρασιών ο Ανατολικός Αμπελώνας είναι υπεύθυνος για την αναβίωση της γηγενούς ποικιλίας «Μαυρούδι».
Οινοποιείο Γκαράλης (Λήμνος)
Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το γνωστό από την αρχαιότητα Λημνιό βιολογικής καλλιέργειας είναι οι δύο ποικιλίες που θα σας επιβεβαιώσουν ότι η Λήμνος διεκδικεί δυναμικά μια ξεχωριστή θέση στον οινικό χάρτης της Ελλάδας.
Οινοποιείο Δαλαμάρα (Νάουσα)
Άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς οινοπαραγωγών της ιστορικής Νάουσας ο Κωστής Δαλαμάρας στα ηνία του οικογενειακού οινοποιείου παράγει κρασιά μεγάλης ωριμότητας. Το σχέδιό του; Να καταργήσει τη χρήση σκευασμάτων, ακόμα και των φυσικών.
Κτήμα Ζαφειράκη (Τύρναβος)
Το οινοποιείο που αναβίωσε την περίφημη πλέον ποικιλία Λημνιώνα ακολουθεί τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας αναδεικνύοντας το terroir του Τυρνάβου.
Αμπελώνες Θυμιόπουλου (Νάουσα)
Ο Αποστόλης Θυμιόπουλος καλλιεργεί τα αμπέλια του με βάση το βιοδυναμικό ημερολόγιο και παράγει διαφορετικές εκφράσεις από το γοητευτικό Ξινόμαυρο. Με το «Γη & Ουρανός» να αποτελεί τη ναυαρχίδα του κτήματος ακολουθούν και τα υπόλοιπα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος.
Κτήμα Καρανίκα (Αμύνταιο)
Μάλλον οι συστάσεις είναι περιττές όταν μιλάμε για το κτήμα που κρατάει τα σκήπτρα των ελληνικών αφρωδών οίνων. Αμύνταιο, Ξινόμαυρο και παραδοσιακή μέθοδος είναι σίγουρα η συνταγή της επιτυχίας του χωρίς όμως να λείπουν και εξαιρετικά ήπια κρασιά από τη γκάμα του.
Οινοποιείο Σκλάβου (Κεφαλονιά)
Άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιοδυναμική καλλιέργεια κρασιών από γηγενείς ποικιλίες της Κεφαλονιάς το οινοποιείο του Σκλάβου παράγει μερικά από τα πιο περίφημα κρασιά στο είδος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα