Τέσσερα βραβεία για το «The Favourite» από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου

Τέσσερα βραβεία για το «The Favourite» από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου

Η σκοτεινή κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου και το ασπρόμαυρο Roma κυριάρχησαν στα βραβεία του London Film Critics’ Circle που απονεμήθηκαν εχθές

labnthimos
Το «The Favourite», η σκοτεινή κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου, και το ασπρόμαυρο Roma του Αλφόνσο Κουαρόν κυριάρχησαν στα βραβεία του London Film Critics’ Circle που απονεμήθηκαν εχθές το βράδυ.

Δέκα μέρες αφότου ανακοινώθηκαν οι εφτά υποψηφιότητες του Roma στα φετινά BAFTA, η μελαγχολική ταινία του Κουαρόν απέσπασε το βραβείο του Φιλμ της Χρονιάς, αλλά και την πρώτη θέση στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Ωστόσο, η «Ευνοουμένη» του Λάνθιμου ήταν η ταινία που αναδείχθηκε νικήτρια στις περισσότερες κατηγορίες, αφού κέρδισε την πρώτη θέση σε τέσσερις από τις 10 κατηγορίες που είχε προταθεί, μεταξύ των οποίων εκείνη της καλύτερης ηθοποιού Α' Γυναικείου Ρόλου, για την Ολίβια Κόλμαν, της καλύτερης ηθοποιού Β' Γυναικείου Εόλου για την Ρέιτζελ Βάις, του Καλύτερου Σεναρίου για τους Ντέμπορα Ντέιβις και τον Τόνι ΜακΝαμάρα και της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας της Χρονιάς.

Μεταξύ των άλλων μεγάλων νικητών της βραδιάς βρέθηκε ο Ίθαν Χοκ, ο οποίος έστειλε ένα ευχαριστήριο βίντεο από τη Νέα Υόρκη αποδεχόμενος το βραβείο του Ηθοποιού της Χρονιάς για το «First Reformed».

Η Τζέσι Μπάκλεϊ αναδείχθηκε καλύτερη Βρετανίδα ηθοποιός, για τον ρόλο της στο «Beast».

Ο Ρούπερτ Έβερετ έστειλε την συμπρωταγωνίστριά του και φίλη του Έμιλι Γουάτσον να παραλάβει το βραβείο του στην κατηγορία του Καλύτερου Βρετανού Ηθοποιού της Χρονιάς για τον ρόλο του στο φιλμ «The Happy Prince».

Κλείσιμο
Στην απονομή δεν παρευρέθησαν ούτε η Ολίβια Κόλμαν ούτε η Ρέιτσελ Βάις, οι δύο συμπρωταγωνίστριες του Λάνθιμου που όμως φαίνεται έχουν... κουραστεί να παραλαμβάνουν βραβεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης